Tečem, da pomagam in otvoritev zasajenega Drevoreda s 170 topoli, mednarodni dobrodelni in družabni dogodek Lions klubov Pomurja in avstrijskega kluba Bad Radkersburg-Mureck.

Dogodek Tečem, da pomagam, ki je potekal v soboto, 2.9.2023 in ga tradicionalno pripravlja Lions klub Gornja Radgona, je  obeležil tudi otvoritev zasaditve Drevoreda 170 črnih topolov in bo v dolžini 500 in 1000 m potekal skozi drevored. Pričakovan dobrodelni prispevek za odrasle je 10 in za otroke 5 evrov. Zbrana sredstva bodo namenjena pomoči potrebnim v občini Apače.

LK Gornja Radgona v sodelovanju z lions klubi Pomurja in Lions klubom Bad Radkersburg – Mureck, Občino Apače, Zavodom za gozdove RS/OE Murska Sobota/KE Radenci, Gozdarstvom Gornja Radgona d. o. o., Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Pomurje, Centrom za rehabilitacijo, gibanje in umiritev Medimove, Turistično kmetijo Borko in Centrom za krepitev zdravja Gornja Radgona in Murska Sobota.

Botri zasajenih topolov v drevoredu so: LK Bad Radkersburg-Mureck (Avstrija), ter Lions klubi Pomurja (Slovenija) LK  Gornja Radgona, LK Ljutomer, LK Murska Sobota in LK Lendava-Lendva.

Mira Borko Prelog, predsednica LK Gornja Radgona in predsednica 3. cone 2. regije:

»Eden izmed programov in področij delovanja Lions kluba je tudi ekologija. Odločili smo se, da je naš prispevek k okoljski osveščenosti in prizadevanjem za ohranitev zdravega in kvalitetnega bivalnega okolja v okviru letošnjih aktivnosti izveden v lokalnem okolju.

Na našo pobudo je bilo v 8. decembra 2022 v sodelovanju z Občino Apače, Zavodom za gozdove RS, OE Murska Sobota, KE Radenci in Gozdarstvom Gornja Radgona d. o. o. zasajenih 170 črnih topolov. Posebej smo veseli, da so se naši pobudi pridružili vsi conski klubi in partnerski klub iz Avstrije, hkrati pa pri izvedbi dogodka sodelujejo mnogi deležniki iz naše upravne enote. Drevored 170 črnih topolov, kot smo ga poimenovali, je sicer del kolesarske transverzale in bo kot tak zagotovo prispeval k turistični ponudbi in okoljski osveščenosti obiskovalcev.«

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox