Obisk guvernerja in predstavnikov Lions Hrvatska – #poplave 2023 v Sloveniji

V soboto, 12.8. so se na obisku v Sloveniji mudili predstavniki Lions Hrvatska, guverner  Milorad Stanić, Greta Stanić, Dražen Melčić, GMT, Vesna Melčić, in Zlatko Janković Miloš, tajnik, Sprejela jih je slovenska delegacija, guvernerka LIONS Slovenija Breda Pečovnik, Lorena Hus, GLT, Jurij Šarman, odgovoren za mednarodne odnose ter  Dušan Hus, Brane Črepinšek in  Gorazd Ludvig iz LK Celje.

Obiskali so Savinjsko dolino in Občino Ljubno, kjer jih je sprejel župan Franjo Nalaročnik. Seznanil jih je s posledicami poplav. Uničenih je več kot 30 % občinskih cest in uničeni vsi mostovi, ki so mesta odrezali od sveta. Uničena je infrastruktura in številni objekti.  Na videz miren potok, je naredil pravo razdejanje. Sedaj je že nazaj v svojem koritu, voda je v glavnem odtekla, kar je ostalo bo zahtevalo korenito sanacijo, kot marsikje po Sloveniji.

Lions Hrvatska, naši sosedje so bili prvi med distrikti, ki so takoj odzvali, tako s klicem za potrebno pomoč, kakor tudi z finančno donacijo. Tej gesti so na prošnjo hrvaškega distrikta, do svojih klubov, da naj nakažejo sredstva za potrebe sanacije poplav v Slovenije, sledili še posamezni Lions klubi iz Hrvaške, za kar se jim slovenski Lioni iskreno zahvaljujemo.

Tudi ob obisku niso prišli praznik rok, saj je guverner Milorad Stanić D-126 Hrvaška predal veliko škatlo zaščitnih delavskih rokavic, ki bodo ob sanaciji prišel še kako prav. Guvernerka mag. Breda Pečovnik D-129, pa se je Lionsom iz Hrvaške zahvalila za hiter odziv in takojšnjo finančno donacijo.

Prijateljski obisk je bila lepa priložnost, tudi za izmenjavo izkušenj ter dobrih praks pri delovanju Lions klubov in pri mednarodnem sodelovanju. Obe delegaciji sta izrazili zadovoljstvo nad medsebojnim sodelovanjem, ki ga bomo v prihodnje še okrepili.

O obisku v Sloveniji, so prijatelji Lioni iz Hrvaške obvestili tudi svoje Lions klube. Hrvatski Lionsi obišli stradala područja u Sloveniji | Lions Hrvatska

#pomgamo #povezani

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox