Naše Zarje so se ponosno na prehojeno pot dobrodelnosti v petek, 24. februarja 2023, ob glasbenih nastopih pevskega zbora Glasbena matica in Tima Ribiča ter Špele Pokeržnik, ki je prireditev tudi povezovala, spomnile petnajstih plodnih let delovanja, se zahvalile najzaslužnejšim in si zastavile nove cilje.

Poleg vseh dobrodelnih akcij v zadnjih petnajstih letih je gotovo najodmevnejši projekt Donirana hrana, ki ga v Mariboru pod okriljem našega kluba že deseto leto izvaja Nadškofijska Karitas Maribor – samo v letu 2021 je bilo iz trgovskih centrov zbranih 319 ton hrane, kar je omogočilo dnevno oskrbo za skoraj sto ljudi. Sodelovalo je 19 prostovoljcev, ki so opravili 5000 prostovoljnih ur in prevozili 40 tisoč kilometrov.

V okviru osnovnega poslanstva, ki je skrb za slepe in slabovidne, se pod okriljem bivše predsednice kluba prof. dr. Dušice Pahor pripravlja projekt presejalnega očesnega pregleda varovancev v domovih za ostarele, ki bi ga tudi želele razširiti po vsej Sloveniji. Ena večjih bodočih akcij pa je podpora projektu Palček (gre za državni projekt pod okriljem Centra za socialno delo Maribor), kjer bi nujno zatočišče našli otroci od rojstva do šestega leta.

Guverner Radovan Pušnar je izjemno pohvalil ves doprinos v mozaiku dobrodelnosti največje svetovne humanitane organizacije Lions. V zahvalo nam je izročil priznanja za odličnost. Čestitke ob jubileju so nam na prireditvi izrekli predstavniki LK Maribor, LK Maribor Piramida, LK Ptuj, LK Gornja Radgona in predstavnica Soroptimisk Maribor.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 + three =

Stran postavil in vzdržuje Madbox