Lions klub Izola- Isola je skupaj z Društvi Pihalni orkester Izola in Marezige z dragoceno pomočjo Centra za kulturo, šport in prireditve Izola ter OŠ Vojke Šmuc, v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti – območni izpostavi Izola in Koper organiziral dobrodelni koncert Ujemi sanje.

Na dan 10 obletnice smrti pokojnega velikana pop glasbe Danila Kocjančiča smo mu posvetili humanitarni koncert UJEMI SVOJE SANJE ter vsi skupaj s prostovoljnimi prispevki zbrali 4000 eurov, ki jih namenjamo društvu Palčica Pomagalčica za udejanjanje sanj otroških talentov, za vse tiste otroke, ki jim socialne okoliščine tega ne omogočajo. Tako bodo lažje obiskovali kulturne in športne dejavnosti, glasbeno šolo, tabore.

Težko je najti prave besede za čustva, ki so žarela z odra, kjer sta – povezana v en velik glasbeni korpus igrala združena Pihalna orkestra Izola in Marezige pod vodstvom dirigentov Mirka Orlača, ki je napisal tudi vse priredbe za orkester in Borisa Babiča, skupaj z njima pa pevci in pevke: Tinkara Kovač, Lara Baruca, Slavko Ivančić, Tulio Furlanič, Matjaž Jelen in Drago Mislej Mef, ki je napisal večino tekstov na Danilove melodije. Na koncu se jim je pri zadnji skladbi Amerika pridružila še Danilova hčerka Meta Kocjančič, ki nas je kot priznana slaščičarka iz slaščičarne Cafe Central Hotelov Lifelass v Portorožu in obenem članica slovenske kuharske reprezentance, po koncertu tudi posladkala z mignoni in pravo rock’n’roll torto v spomin na svojega očeta.

Poseben ton so večeru dajali tudi voditelji. Naša članica Elen Batista Štader je prijazno prevzela vajeti uradnega dela in klepeta z Lariso Štoka, predsednico Društva Palčica Pomagalčica in guvernerjem slovenskih lionsov, Radovanom Pušnarjem, ki sta občinstvu predstavila delo obeh organizacij, kjer res delamo ljudje – za ljudi. Neprekosljiva odrska genija Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač – močan voditeljski tandem pa sta dvorano nasmejala, raznežila in skupaj s pevci obujala spomine na Danila Kocjančiča. Tako smo slišali vrsto anekdot, ki so že postale zgodovinski spomin.

Več: http://www.lions-izola.si/sanjam-nikoli-ne-potece-rok-trajanja/?fbclid=IwAR23AXgEToGkJya_VAumYA502Pidg0D5x5illFRRS_kEmfUmWIzusTidVJk

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen − 9 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox