Sredi februarja so se v portoroški restavraciji Marina sestali člani 17 klubov iz treh Lions distriktov, in sicer Slovenije, Hrvaške in Italije.

Na pobudo Lions kluba Izola-Isola oziroma conskega predsednika Igorja Bordona so se po treh letih ponovno sestali predstavniki Odbora LK severnega Jadrana, ki je bil sicer ustanovljen leta 2017. Namen tovrstnega združevanja klubov je predvsem mednarodno povezovanje, ki sporoča o prijateljstvu med državami in deluje dobrodelno. Predsedovanje Odboru se menjuje letno; letos to vlogo prevzema distrikt 108 TA2 – Italija.

Srečanje je potekalo 15. februarja v restavraciji Marina v Portorožu. Udeležil se ga je slovenski guverner Radovan Pušnar, pooblaščenka za mednarodne odnose Nadja Pahor Bizjak, conski predsedniki Igor Bordon, Donatella Pross in Marino Rossi; skupno 33 predstavnikov iz 16 klubov in enega Leo kluba.

Predstavniki Slovenije prihajajo iz LK Izola-Isola, LK Portorož-Zarja, LK Koper-Capodistria, LK Ankaran Istra in LK Sežana, Hrvate zastopajo LK Portole, LK Poreč, LK Novigrad in LK Parone, Italijo pa predstavljajo LK Audace, LK Duino Aurisina, LK Trieste Alto Adriatico, LK Trieste Europa, LK Trieste Host, LK Trieste Miramar, LK Trieste San Giusto in Trieste Leo klub.

Druženje se je začelo s predstavitvami prisotnih klubov in njihovih projektov, kar je bilo nedvomno dobrodošlo tudi v smislu pridobivanja idej in za refleksijo delovanja klubov, začrtali pa so se tudi načrti za to pomlad. Pod predsedovanjem italijanskih kolegov se pripravljata dva dogodka, in sicer marčevski v tržaškem konservatorju, kjer bodo nastopili učenci iz Italije, Slovenije in Hrvaške ter aprilski koncert v Akvileji.

Oba dogodka bosta nosila pomembno dobrodelno noto, več informacij pa sledi kmalu.

Zapisala: Tjaša Likar

tjasalikar88@gmail.com  // 040 571 477

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

15 − 6 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox