Z začetkom leta 2023 se je v Sloveniji začelo izvajanje delavnic programa Lions Quest, mednarodno uveljavljenega sistema socialnega in čustvenega učenja. V slovenske delavnice LQ je vključenih okrog 1.400 otrok iz 28 šol iz cele Slovenije.

Potem, ko se je v decembru 2022 sklenil zadnji Lions Quest trening za izvajalce programa, so ti začeli s praktičnim delom v svojih lokalnih okoljih. Za vse sodelujoče otroke je bil pripravljen LQ delovni zvezek, skupaj s priročnikom za strokovne izvajalce programa. Prevajanje in priprava gradiv ter izvajanje programa poteka v tesnem partnerstvu z Uradom ZN za boj proti drogam in kriminalu (UNODC) in Fondacijo LCI (LCIF) ter ob strokovni pomoči Inštituta Utrip.

Usposabljanje izvajalcev je potekalo na tridnevnih delavnicah, ki so jih prijazno gostile šole v Gornji Radgoni, na Ptuju, v Ljubljani, v Tržišču ter v Slovenj Gradcu. Vsebina delavnic je sledila standardnemu Lions Quest programu treningov, ki se je izoblikoval iz več kot 40 letne zgodovine izvajanja LQ po celem svetu. Tečaje je vodila certificirana Lions Quest Senior Trainer Marianne Jansson iz Švedske, uspešno jih je zaključilo 78 izvajalk in izvajalcev. Hkrati smo skozi te tečaje v Sloveniji dobili prvi dve certificirani Lions Quest trenerki, Sanelo Tadić in Urško Stepanek, ki bosta v bodoče samostojno izvajali slovenska usposabljanja izvajalk in izvajalcev LQ.

Lions Quest trening v Ljubljani je obiskal tudi PDG Danilo Tomšič, guvernerjev pooblaščenec za Lions Quest. Vsem sodelujočim v programu se je v imenu Lions Slovenija zahvalil za njihovo pripravljenost pomagati otrokom v njihovem razvoju v zdrave in odgovorne osebe. Program Lions Quest je v svetu dokazano učinkovit pri aktivnem vključevanju otrok socialno okolje, pri zmanjševanju med vrstniškega nasilja, pri nižanju šolske abstinence ter pri preprečevanju zlorabe drog in alkohola. Slovenske lionke in lioni se – skupaj s partnerji in izvajalci programa – veselimo tovrstnih rezultatov tudi pri nas.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

20 − 6 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox