V organizaciji Lions kluba Piramida Maribor se je sredi oktobra odvila dobrodelna likovna kolonija na temo »GOZD«. Udeleženci so lahko dva dneva neomejeno ustvarjali v prostorih hotela Citymap Maribor.
V sklopu likovne kolonije se je odvil tudi dobrodelni lionistični kostanjev piknik, ki so se ga, poleg umetnikov, udeležili mariborski klubi.

»Največ inspiracije imam zgodaj zjutraj, ko mesto še spi, ko ni vrveža in lahko svoje občutke mirno prenesem na platno. Veliko mi pomeni, da nam v hotelu niso omejili časovnih prihodov in odhodov in da so se maksimalno potrudili za naše dobro počutje«, je dejala udeleženka likovne kolonije.

»Lepo je videti toliko umetnikov pod eno streho, še lepše pa je, da ustvarjajo za dobrodelni namen, saj bomo vse, v teh dveh dneh ustvarjene slike, namenili za našo tradicionalno junijsko dobrodelno dražbo«, izpostavlja Gorazd Novak, lastnik hotela Citymap in podpredsednik Lions kluba Piramida Maribor.

»V Lions klubu Piramida Maribor si že skoraj 30 let prizadevamo pomagati ranljivim skupinam in pomoči potrebnim. V zadnjem letu smo se odločili, da naše dobrodelne akcije razširimo na nova področja in ta kolonija je bila lep odraz dobrodelne sinergije. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem udeležencem in hkrati pozval vse, ki imate doma slike, katere že dolgo ne najdejo svojega prostora na steni ali za katero čutite, da bi jo radi podarili, da jo namenite za dobrodelno dražbo, ki se bo odvila junija 2023 in katere izkupiček bo namenjen dobrodelnim akcijam kluba«, dodaja Boštjan Messner, predsednik Lions kluba Piramida Maribor. Kontaktna el. pošta: info@lions-piramida.si

Udeleženci kolonije: Milenka H. Pavlin, Matjaž Duh, Jasna Kozar, Niko Ribič, Tatjana Mijatovič, Gregor Pratneker, Bogdan Čobal, Rado Jerič, Anka Krašna, Zdravko Luketič, Igor Orešič, Andreja Javernik  

Kurator: Mario Berdič, likovni kritik       

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

18 − 7 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox