Europa Forum je največji dogodek Lionsev v Evropi, ki je tokrat potekal od 27. do 29. oktobra 2022 v Zagrebu.  Slovenski Lioni smo se predstavili z dvema prispevkoma, predstavitvijo izjemnega projekta Donirana hrana in projektom Antarktika.  Ob odsotnosti pooblaščenca Zdeneta Podlesnika sta projekt Donirana hrana predstavili Nadja Pahor Bizjak in Lorena Hus. Predstavitve se je poleg številnih Lions iz cele Europe udeležil tudi mednarodni predsednik Brian Sheehan. Poudaril je pomen projektov za zmanjševanje lakote in se zahvalil slovenskim Lions za opravljeno delo. Tako prisotnost kot posebna zahvala mednarodnega predsednika sta prispevala k večji prepoznavnosti in zgledu našega distrikta, na kar smo lahko vsi upravičeno ponosni. Hkrati se zahvaljujemo vsem Lionsom, z Zdenetom Podlesnikom na čelu, ki skrbite za izvajanje projekta Donirana hrana že toliko časa.

Drugo predstavitev je izvedel Miro Brumat iz LK Ljubljana Tivoli, ki je predstavil prizadevanja slovenskih Lions za zaščito tega neokrnjenega dela sveta.  Obe predstavitvi sta bili deležni pohval in sta vzbudili precej zanimanja.

Hrvaški distrikt, ki je organiziral tokratni Forum, je predstavil tudi potek Plakata miru. Izpostavili in predstavili so lansko zmagovalko iz Slovenije Anjo Rožen.

Guverner  Radovan Pušnar se je udeležil seje Evropskega Sveta. Delegatka v ALC, Nadja Pahor Bizjak in delegat za Mediteranski observatorij, Dorijan Maršič, pa sta aktivno sodelovala na zasedanjih združenj. Udeleženci so se udeležili vseh plenarnih sej, kjer so se seznanili smernicami na področju globalnih skupin za vodenje, članstvo in servis. Posebna plenarna seja je bila posvečena naši Fundaciji. Pooblaščenka za mednarodno izmenjavo, Mirjam Noč in vodja tabora mladih, Marko Kužanr, sta se udeležila tržnice mednarodnih izmenjav in podpisala pogodbe za naslednje leto.

Večeri so bili namenjeni druženju z znanimi in spoznavanju novih Lions prijateljev. Hrvaški Lions so se izkazali kot dobri gostitelji in prijatelji.

Naslednji Europa forum bo potekal v sosednji Avstriji, v Celovcu, od 26. do 28. oktobra 2022. Vsi Lions in Leo lepo vabljeni k udeležbi in sodelovanju. Forumi se vsako leto organizirajo po vseh celinah. Leo in Lions se na večdnevnem dogodku družijo in delijo primere dobrih praks in uspešnih projektov. V sklopu Foruma so organizirana izobraževanja in plenarna zasedanja namenjena informiranju o delovanju, novostih, ciljih Lions Clubs International.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 × 2 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox