Dragemu prijatelju Iztoku Lajovicu ob zaključku njegovega boja

Kmalu po vzpostavitvi lionizma v Sloveniji se je članstvu prvega kluba – Lions kluba Ljubljana, pridružil še tretji član družine Lajovic – IZTOK.

Iztok je bil že od vsega začetka resnično predan lionizmu in takega smo sprejeli in imeli radi! Verjel je v pomen dobrodelnosti in moč združenja, kateremu je pripadal. Začutil ga je kot sestavni del svojega življenja in ga delil z nami, svojimi kolegi prvega ljubljanskega kluba.

V vseh akcijah je bil vedno med najbolj živahnimi in dejavnimi. Predlagal je dobre rešitve, znal biti kritičen, zato smo še toliko bolj občudovali živahnost njegovega duha in široko razgledanost.

Poleg resnosti pa je bil vedno pripravljen, da družbo spravi v smeh. Njegovi dovtipi so povzročali dobro voljo, ob tem pa je znal biti tudi prefinjeno duhovit!  Njegova narava v tkanju dobrih odnosov v klubu nas je opogumljala in spodbujala. Zato ga bomo še toliko bolj pogrešali.

Bil je dolgoletni tajnik kluba in desetletja tudi skrben zakladnik. Izdelal je odlično programsko podporo za lažje vodenje evidenc našega kluba, programsko podporo pa je z veseljem predstavil tudi drugim klubom po Sloveniji. Iztok je bil izredno srčen človek, vedno pripravljen vsakemu članu pomagati in svetovati.

Občudovali smo njegov boj z neizprosno boleznijo, ki jo je več let prenašal z izredno energijo in voljo, zares dostojanstveno. Čeprav je vedel, da ne more ozdraveti, ga veselje do življenja in druženja ni zapustilo.  Veselil se je vsakega drugega četrtka in mi z njim, ko nam je pripovedoval zanimive zgodbe ali dajal modre nasvete, ki jih kljub bolezni, nikoli ni zmanjkalo.

Imeli smo ga radi, česar se je zavedal in čutili smo, da nas je imel rad tudi on! O tem zgovorno priča njegov zadnji obisk seje kluba v septembru, ko se je, že zelo bolan, prišel posloviti od vseh nas. Čutil je, da ne bo več dolgo…

Iztok je bil odličen lion, predvsem pa je bil dober, srčen Človek!!

Zelo ga bomo pogrešali.

Prijatelji in kolegi Lions kluba Ljubljana

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

11 + 9 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox