Spoštovani Lionsi,

V Lions Slovenija smo že poskrbeli za prvo pomoč za prostovoljce in gasilce na Krasu s pomočjo donacije Lidl Slovenija energijskih pijač in čokoladic. Pravijo, da je odziv na poziv zbiranja hrane in pijače za pomoč gasilcem  neverjeten. Ob prebiranju objav o požaru, ki je zajel Kras, je nedvomno v ospredju požrtvovalnost gasilcev in delavcev drugih interventnih služb. Težko si predstavljamo, kako je biti danes na kraškem soncu, v popolni varovalni opremi in se bojevati z ognjem. 

Foto: Matjaž Marušič, gasilska enota Nova Gorica)

Gasilci vedno znova izkazujejo svojo požrtvovalnost, pa naj gre za poplave, požare, nesreče ali druge ujme. Pogosto delajo volontersko in konec leta od vrat do vrat “prosjačijo” s koledarji za donacije, da lahko vzdržujejo in posodabljajo opremo. 

Zato v Zvezi Lions klubov Slovenije pozivamo Lions klube, da donirate sredstva, ki jih želite nameniti za pomoč ob požaru na Krasu, za uničeno opremo gasilcem ali popravo škode, povzročene zaradi požara. Sredstva namenite svojim lokalnim gasilskim društvom, saj so v gašenje vključeni praktično vsi slovenski gasilci.

Vsem prebivalcem Krasa želimo, da se čim prej vrnejo na svoje domove. Gasilcem, prostovoljcem, vojakom, policistom in ostalim, pa srečno in varno!

Guverner Radovan Pušnar

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 1 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox