27. maja 2022 je Lions klub Domžale organiziral in izvedel z odliko Dobrodelni golf turnir – Arboretumu v spomin na nekdanjega ustanovnega člana Lions kluba Domžale Francija Baloha. Golf turnir je bil izveden po idejni zasnovi Lions članice Monike Sonc ter članic Marjane Baloh, Slavice Savič in nepogrešljive Nine Fartek. Poleg golf dobrodelnega golf turnirja je potekalo chipanje, licitacija, kulturni program in vse, kar sodi k odličnosti tako velikega organizacijsko zahtevnega dogodka. Na tem športno dobrodelnem humanitarnem dogodku je bila udeležba več kot odlična in s tem srčnost tega dogodka oplemenitena.

Namen je bil izpolnjen ko je LIONS KLUB DOMŽALE na tem dogodku podaril dve donacije v vrednosti 11.135,00 EUR. V 25 letih delovanja Lions kluba Domžale je to največja donacija, katero so podarili v lions koledarskem letu in s tem lepo zaključili okroglo obletnico humanitarno dobrodelnega obdobja.

Glavna donacija v vrednosti 6.635,00 EUR je bila namenjena Kliničnemu oddelku za otroško hematologijo in onkologijo (KOOHO) na Pediatrični kliniki v Ljubljani, ki je edini center v Sloveniji, kjer poteka diagnostika in zdravljenje otrok z rakom, pa tudi nekaterimi benignimi neoplazmami ter nemalignimi krvnimi obolenji, ki so zahtevni za obravnavo. Aparatura Simpli Amp Thermal Cycler obravnava genetsko PCR diagnostiko. Aparaturo sta prevzeli predstojnica otroške klinike ga. Dr. Lidija Kitanovski ter vodja laboratorija dr. Alenka Trampuš Bakija.

Naslednja donacija v vrednosti 4,500,00 EUR pa je bila namenjena MGC Bistrica – Domžale za nakup otroškega zunanjega igrala, ki je kvalitetno leseno zasnovana in ima dodano vrednost simbioze medgeneracijskega sodelovanja starejše in mlajše populacije na domžalskem območju. S tem so pripomogli k lepšim doživetjem v starosti življenja. Ček donacije je prevzel direktor MGC Bistrica g. Primož Cimerman.

Lions klub Domžale deluje letos pod sloganom »Podarimo očem nasmeh za dober namen«. Pri tem se trudijo pogamati ter uveljavljati visoka etična načela v zasebnem in javnem življenju. Trudijo se spodbujati ljudi k prostovoljnemu delu za skupnost, biti iskreni, početi dobra dela in videti dobre ter pozitivne stvari v danih situacijah.

Poslanstvo Lions kluba Domžale: je ustvarjanje in krepitev sporazumevanja med ljudmi, človekoljubnost, prostovoljna pomoč lokalno in širše, srčnost, biti na voljo za druge, kjerkoli se pojavi potreba po pomoči in zmožnost, da pomagajo. Pod motom WE SERVE se tako v Domžalskem klubu sestajajo ljudje s pozitivno energijo, z enakimi idejami in vizijo ter težnjo pomagati sočloveku in na ta način pripomoči k lepšemu, sinhronemu življenju v okolju, kjer delujejo.

Po zapisu Boštjana Pavliča, predsednika LK Domžale

WE SERVE – POMAGAMO

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × five =

Stran postavil in vzdržuje Madbox