Lions klub Maribor Piramida je v torek, 17. maja 2022 izvedel dobrodelno dražbo starin in umetnin »Majhni koraki, velike sledi«, katere izkupiček je šel Društvu Junaki 3. nadstropja. Med dražbenimi loti ste lahko našli tudi dres Mitje Robarja, kapetana slovenske hokejske reprezentance s podpisi vseh soigralcev in podpisan dres nogometne legende NK Maribor, Marcosa Tavaresa.

V pozdravnem nagovoru je Davorin Plemenitaš, predsednik Lions kluba Maribor Piramida, povedal, da ga veseli, da so se ljudje odzvali v takem številu, se zahvalil že za vse do pričetka dražbe pridobljene donacije in ponudbe ter spodbudil udeležence, da so danes tukaj, da polepšajo dolge dneve Junakom 3. nadstropja, otrokom zdravljenim na hemato-onkološkem oddelku. »Poslanstvo Lionsov je, da pomagamo po svojih najboljših močeh. Ponosen sem na naše člane, ki so v zadnjem mesecu tako aktivno zbirali donacije. Danes smo se zbrali, da pomagamo najranljivejšim in da tako otroci, kot starši vsaj za trenutek pozabijo na breme, ki ga nosijo.« je pojasnil Davorin Plemenitaš.

»Vsako leto je na oddelek sprejetih 80 otrok. Nekateri, močnejši lahko zapustijo svoje sobe, za druge je iz vidika okužb priporočljivo, da jih ne. Namen programa »Polepšajmo otrokom bivanje na oddelku« je zagotavljanje najboljšega možnega počutja otrok med bivanjem v bolnici. Tako v sklopu tega programa financiramo glasbene terapije, želimo pa si tudi likovnih terapij in plesno-bralnih uric. Sama sem imela srečo, da hči zdaj normalno obiskuje osnovno šolo, premnogi je žal nimajo.« je v uvodu spregovorila predstavnica Društva Junaki 3. nadstropja, Maja Lipnik.

Dražba, ki jo je vodil licitator Rok Glavan, iz znanega slovenskega antikvariata Glavan, je presegla vsa pričakovanja. Predmeti, ki so se prodajali za izklicno ceno nekaj deset evrov, so dosegli ceno nekaj sto evrov. Največjo ceno je dosegel dres Marcosa Tavaresa, kar 1.200 evrov. Dobrodelni večer sta popestrila tudi slovenska glasbenika, mag. Oto Vrhovnik na saksofonu in Igor Orešič na klavirju. Skupni izkupiček dražbenih lotov je dosegel vrednost 6.665 evrov, potem pa so Lionsi ta znesek dobrosrčno zaokrožili in mamicama, predstavnicama Društva Junaki 3. nadstropja podarili ček z donacijo v vrednosti 10.000 evrov.

»Nikakor nismo pričakovali takšnih zneskov, česa takšnega v 30-letni zgodovini kluba ne pomnimo. Vemo, da smo na pravi poti in prepričan sem, da bo naslednja dražba še večja, še boljša in še uspešnejša. Predvsem pa me veseli, da so šla sredstva v roke otrok, ki jih najbolj potrebujejo.« je po uradnem delu dogodka dejal Aleš Borko, nekdanji predsednik Lions kluba Maribor Piramida.

»Resnično sva ganjeni, o takšnem znesku nisva upali niti sanjati. Komaj čakava, da obvestiva še preostale starše.« sta dejali mamici Junakov.

Vljudno vabljeni k poročanju. Za vse informacije smo vam na voljo na tem elektronskem naslovu ali na info@lions-piramida.si

Lep pozdrav

Špela Ekselenski Bečić

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × five =

Stran postavil in vzdržuje Madbox