Lions klub Trebnje je 21. maja 2022 v Deželi kozolcev v Šentrupertu na Dolenjskem organiziral prireditev Lions klub gre v Nebesa. Na prireditvi so bile združene kar tri akcije: Pomagamo otrokom z Downovim sindromom, Vpis v register – pomagamo otrokom z rakom in okoljska akcija Krožnike in žlice na kompostnik.

Zjutraj so pohodniki odšli v Nebesa – naselje v hribih nad Šentrupertom s čudovitim razgledom. Ko so se vrnili s pohoda se je začel program. Nastopil je otroški pevski zbor osnovne šole iz Šentruperta. Pevka iz društva Sožitje je zapela Dan ljubezni. Z plesnim in glasbenim nastopom so navdušili osnovnošolci Osnovne šole s prilagojenim programom Mirna. Na koncu je predsednik 1. cone 2. regije Andrej Lešnjak predstavnici društva Downov sindrom Slovenija izročil simbolični ček za 4117 evrov. V okviru conske akcije Pomagamo otrokom z Downovim sindromom se je zbiralo sredstva za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim sindromom. Zgodnja obravnava je program specifičnih prilagojenih vaj, ki otrokom omogočijo, da lažje premagujejo razvojne zaostanke in v najpomembnejšem obdobju zgodnjega otroštva zmanjšajo razlike, ki jih ločijo od njihovih vrstnikov. Vzporedno je potekala akcija Vpis v register – pomagamo otrokom z rakom. Udeležencem prireditve se je dajalo informacije o darovanju krvotvornih matičnih celic, ki lahko rešijo življenje bolnikom z krvnimi raki, ki so najpogostejši ravno pri otrocih. Sledila je pogostitev. Hrano in pijačo so stregle članice društva podeželskih žena Šentrupertske šmarnice. Krožniki in žlice so bili iz biorazgradljivega kompostirnega materiala. V okviru akcije Krožnike in žlice na kompost so jih Šentrupertske šmarnice ob koncu pospravile in doma odložile na svoje kompostne kupe. Iz krožnikov in žlic bo nastala solata.

Najpomembnejše pa je bilo druženje. Na prireditev so prišle družine iz društva Downov sindrom Slovenija s svojimi Nogavičkami, kot se ljubkovalno imenujejo otroci z Downovim sindromom. Iz društva Junaki 3. nadstropja so prišle družine otrok z rakom. Pričakale pa so jih družine domačih otrok iz Šentruperta.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eighteen − 13 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox