Lions Slovenija smo 29. aprila – ob dnevu medgeneracijske solidarnosti opozorili na nujnost medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti v času vse bolj spremenjenih demografskih razmer.

Medgeneracijsko sodelovanje

Medgeneracijsko sodelovanje pomembno vpliva na razumevanje potreb različnih generacij, medsebojno upoštevanje ter spoštovanje, kar nam zagotavlja, da lahko živimo v sožitju. Pomembno pa vpliva tudi na medgeneracijsko učenje, izmenjavo izkušenj ter tudi na pridobivanje novih kompetenc.

Ponuja tudi raznolike možnosti sodelovanja humanitarnih organizacij pri reševanju stisk posameznikov različnih generacij. Naše aktivnosti so vse bolj usmerjene tudi v pomoč vedno številčnejši starejši generaciji, ki je v največji meri izpostavljena tveganju revščine, socialne izključenosti ter osamljenosti, ki je najbolj izrazita pri starejših brez svojcev ali brez ustrezne socialne mreže.

Člani Lions klubov želimo s konkretnimi dejavnostmi prispevati svoj delež pomoči, kot prostovoljci ali organizatorji zbiranja humanitarnih sredstev. Želimo ozaveščati o pomenu medgeneracijske pomoči in solidarnosti ter opozarjati na nujne družbene spremembe.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × four =

Stran postavil in vzdržuje Madbox