Ljubljana, 26. marec – Že triindvajsetič, in po več kot dveh letih premora, so člani prvega slovenskega Lions kluba Ljubljana s prijatelji in podporniki ponovno dobrodelno zaplesali. Več kot 160 gostov se je zbralo v Cankarjevem domu in vsak je prispeval po svojih močeh; z donacijami za čudovite aranžmaje pomladnega cvetja, posajenega v unikatne lončke, ki so jih naredili varovanci VDC Dolfke Boštjančič iz enote v BTC, z nakupom fotografij, srečk bogatega srečelova, s podjetniškimi donacijami in celo računalnikom.

Skupaj s podmladkom, LEO klubom Ljubljana, ki je tisti večer s srečelovom zbral 2.400 €, so zbrali še dodatnih 8.340 €.  Še isti večer so od tega 6.700 € razdelili. Donacije so prejeli varovanci CUDV Dolfke Boštjančič, člani Združenja gluhoslepih Slovenije Dlan, ki so dobili tudi prilagojen računalnik, mama z dvema najstnikoma, ki je svojo stisko zaupala Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje ter mladi glasbeniki Ukrajine, ki so si Slovenijo izbrali za začasen novi dom.

Lions klubu Ljubljana je guverner Lions distrikta 129, Slovenija Nino Maletič ta večer podelil nagrado »Excellence Award«, ki jo podeljuje mednarodna Lions organizacija LCI. Že 32 let ta prvi slovenski Lions klub ohranja energijo in ostaja med najbolj aktivnimi klubi pri dobrodelnih aktivnostih. Počitka ni bilo niti v času korone, ko so praznovali 30-letnico kluba. Pomagali so individualnim družinam, prav v čast svojemu jubileju 2020, pa so zasadili 30 dreves v najstarejšem delu parka Tivoli pod halo Tivoli.

Večer je povezovala mojstrica odrskega gostiteljstva Bernarda Žarn, za glasbeno plesno vzdušje je poskrbela izjemna Alenka Godec s svojo glasbeno skupino. Radgonske gorice že po tradiciji poskrbijo za živahno pijačo dobrodošlice, vinska klet Goriška Brda pa za spremljavo k večerji. Kulinarične mojstrovine so postregli kuharski mojstri Vivo Catering, za sladke pregrehe pa so poskrbeli v sladki Lolitini ustvarjalnici.

Kovidni premor je večer obarval še bolj srčno, s še večjim veseljem po druženju, pogovoru in snovanju novih, plemenitih projektov. Posebno čustven del večer pa je bil  nedvomno nastop dvanajstih mladih glasbenic iz Ukrajine, ki so v uradnem delu programa s skladbami Mykola Kolessa in Myroslava Skoryka pokazale ves svoj mladi glasbeni talent in požele aplavz s solzami v očeh.

Mlade glasbenice iz Ukrajine

Več: Kamien.komunikacije@siol.net

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

18 − 6 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox