Ob mednarodnem dnevu boja prost otroškemu raku so si članice Lions kluba Celje Mozaik pripele zlate pentlje in se odpravile na pohod.

Dva ključna vzgiba sta Lions članice popeljala na nepozabno pot okrog Šmartinskega jezera.

  1. »Pripele smo si zlato pentljo za vse otroke, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so premagali otroškega raka in za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka« je bilo prvo vodilo pohoda. 
  2. Drugi vzgib je bil krepitev zavedanja, da je sladkorna bolezen ena najbolj razširjenih na svetu, proti kateremu se lahko uspešno borimo z redno telesno dejavnostjo. »Če vsak dan hodimo 30 minut, zmanjšamo tveganje za nastanek sladkorne bolezni za 30 odstotkov« so si Lions članice rekle kot povod za prijeten pohod.

Pohod so izvedle ob Šmartinskem jezeru na čudovit sončen dan. Željne klepeta in druženja so pot premagale z lahkoto in si obljubile, da ga še kdaj ponovijo.

Osveščanje o pomenu boja proti sladkorni bolezni ter boj proti otroškemu raku sta dve prioriteti Lionizne v lionističnem letu 2021-2022, ki so si jih zapisale članice Lions kluba Celje Mozaik v svoj program in ga tako tudi z veseljem uresničujejo.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

19 − 17 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox