Po tem, ko je Lions Slovenija decembra v sklopu skupne decembrske akcije zbral in omogočil sredstva za Junake 3. nadstropja, so tamkajšnje učiteljice nakupile in skrbno zbrale družabne igre in didaktične pripomočke za otroke, ki se v bolnišnici zdravijo za rakom.

Otroci so nad novimi igrami navdušeni! Ob tej priložnosti se vsi, ki delajo z junaki, ponovno najlepše zahvaljujemo. Učiteljica iz oddelka nam ob tem sporoča:

Jaka je užival ob igranju novih družabnih iger. Preizkusila sva tri igre, Lačni pujs, Alias Slovenija in dr. Eureka. Vse tri so mu bile zanimive in všečne. Ker je že malo “prevelik” za Pujsa, je to igro predlagal mlajšim junakom, medtem ko sta ga ostali dve igri zelo pritegnili. Pri igri se nama je pridružila tudi Jakova mamica, ki je prav tako izrazila navdušenje. Igra Alians spodbuja govorno izražanje, opisovanje, poznavanje Slovenije in v tekmi s časom stalno vzdržuje tempo tekmovalnosti. Dr. Eureka pa zahteva dobro prostorsko predstavo, logično mišljenje, finomotoriko in natančnost, predvsem pa vsebuje veliko smeha. Jaka in mamica sta se strinjala, da takšne igre odženejo marsikatero neprijetno misel in slabo počutje v bolnišnici.”

Poleg Lions Slovenija so nakup sofinancirali tudi: Baby Center Slovenija, TOjeTO, Satko d.o.o., Kakadu, Črna Luknja in Dexy Co.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 5 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox