Pripnimo si zlato pentljo v podporo boju proti otroškemu raku. Darovanje krvnih matičnih celic rešuje življenja otrok z rakom.

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovna kampanja, ki ozavešča o raku v otroštvu in mladosti. Leta 2002 ga je ustanovila mednarodna organizacija International Childhood Cancer Day, ki se zavzema za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbuja k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok ter mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju.

Zveza Lions klubov Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku začenja akcijo VPIS V REGISTER – POMAGAMO OTROKOM Z RAKOM. V akciji se bodo zbirale prijave za vpis v Slovenski register nesorodnih darovalcev matičnih celic. Presaditev krvotvornih matičnih celic je pogosto edina možnost za preživetje bolnikov s krvnimi raki. Krvni raki so najpogostejša oblika raka pri otrocih. Z darovanjem krvotvornih matičnih celic lahko otrokom z rakom rešimo življenje.

Zlata pentlja je simbol boja proti otroškemu raku. Slovenski Lionsi si bomo 15. februarja ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku pripeli zlato pentljo. Za vse otroke, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so premagali otroškega raka in za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka.

Zdenko Šalda

pooblaščenec za boj proti otroškemu raku

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × one =

Stran postavil in vzdržuje Madbox