Lions projekt Donirana hrana v Velenjski občini izvajajo poleg Lions kluba Velenje še številni prostovoljci in organizacije. Projekt poteka vse od leta 2014. Prevzem hrane, ki je pred iztekom roka uporabnosti in bi jo v nasprotnem primeru trgovci ob koncu dneva dali v uničenje, poteka v vrsti trgovin: Mercator Center Velenje, Interspar Šalek, Hipermarket Spar Velenjka, Hipermarket Spar Velenje, Hofer Partizanska cesta in Hofer Selo.

Prevzem hrane poteka vsak dan po obratovalnem času trgovin, tudi ob koncu tedna in med prazniki. Skupna vrednost lani razdeljene hrane je znašala 223.717 evrov.

Zbrano hrano zjutraj v Domu za varstvo odraslih Velenje izmenično prevzamejo prostovoljci Društva upokojencev Velenje, Društva Invalid Konovo in Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje. Prostovoljci hrano na podlagi urejenih seznamov razdelijo socialno ogroženim posameznikom in družinam.

Ker pa v Velenju načrtujejo rekonstrukcijo Doma za varstvo odraslih Velenje, trenutno iščejo nove lokacije za zbiralnico, v kateri bi prostovoljci kratkoročno skladiščili donirano hrano.

Količina zbrane in razdeljene hrane iz leta v leto narašča. Projekt Donirana hrana med občani velenjske občine dobro sprejet, zato ga bodo prostovoljci velenjskih organizacij izvajali tudi prihodnje.

Projekt koordinira Zveza Lions klubov Slovenije, v Velenju pa prevzem hrane organizirajo in izvajajo prostovoljci Lions kluba Velenje, Rotary kluba Velenje, velenjskega Rdečega križa in Strokovnega sveta za socialna vprašanja pri Območni organizaciji Socialnih demokratov Velenje, ki podarjeno hrano vsak večer dostavijo v zbiralnico v Domu za varstvo odraslih Velenje.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × three =

Stran postavil in vzdržuje Madbox