Dne 6. decembra 2021 je otroke, obolelim za rakom, ki so se primorani že v ranem otroštvu boriti za svoja življenja in se zdravijo na Hematološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, obiskal Miklavž, prvi izmed treh dobrih mož, ki razveseljujejo otroke v veselem decembru.

Otroci so svoje želje položili pod smrekico že nekaj dni prej. Letos so si najmlajši (od 6 mesecev pa do 9 let starosti) zaželeli  otroških blagajn,  tisti malo starejši (od 10 do 18 leta) pa družabne igrice Legretto, Miklavž pa je k vsakemu darilu priložil še otroško knjigo.

Miklavževe besede  spodbude in skromno darilo je izvabilo  široke nasmehe na obrazih otrok. Starši, ki spremljajo male bolnike, pa so povedali, da jim vsak žarek upanja in veselja izredno veliko pomeni in polepša negotove bolniške dneve.  Osebni stik skupaj s spodbudnimi besedami je izjemno močna oblika podpore, so poudarili starši obolelih otrok in dodali, da je to največ, kar jim kdorkoli lahko da v njihovih najtežjih trenutkih.

In kdo so zvesti Miklavževi pomočniki?

Akcijo že 10 leto zapored organizirajo člani Lions kluba Forum Ljubljana v sodelovanju z Tonetom Fornezzijem-Tofom pod budnim očesom bolniškega osebja, ki ga vodi Lidija Kitanovski. Vsi, ki so sodelovali pri osebnem obdarovanju otrok, so izpolnjevali stroge PCT pogoje. Ne glede na celjenje in morebitno prebolevnost, so se predhodno tudi testirali.

Miklavž že deset let obiskuje otroke, oboleli za rakom
Miklavž že deset let obiskuje otroke, oboleli za rakom

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × three =

Stran postavil in vzdržuje Madbox