Preko 120 otrok bo te dni prejelo božična darila na območju Ptuja, med njimi so ganljive zgodbe. 

Lions klub Ptuj je več let zapored organiziral akcijo Božičnega obdarovanja otrok in njihovih družin. Pretekla leta so tako obdarili med 20 in 30 družin. Pred leti so k sodelovanji povabili Leo klub Ptuj, ki je zelo aktivno pristopil in tako že zadnja tri leta vodi to akcijo obdarovanj otrok in družin na širšem Ptujskem območju tudi v sodelovanju z Rotaract klub Ptuj.

V letošnjem letu bo obdarjenih 70 družin in čez 120 otrok iz teh družin, kar priča o obsežnosti tega projekta. Organizacija takšnega obsega obdarovanja je velik zalogaj. V Lions klubu Ptuj so zelo ponosni na Leo klub Ptuj, ki to akcijo izvrstno vodi.

V Lions klubu Ptuj so pomagali z donacijo nogavic, rokavic in kap za vse otroke. V okviru akcije so se člani vključili tudi pri prevzemu potrebščin za pripravo paketov in pomagali pri prevozu paketov. Te dni so skupaj z Leo člani že razveselili deset družin. Tako doživijo tudi zelo ganljive prizore.

»Z obdarovanja se največkrat vračamo z velikim zadovoljstvom, ker smo nekomu polepšali dan, mu vsaj za nekaj dni prikrajšali skrb za iskanje pomoči in izpolnili delček njihovih želja, vendar ni vedno tako. Letos se nas je želja osemletne punčke zelo dotaknila, kajti ob našem prihodu si je zaželela svojo mamo, ki jo neizmerno pogreša. Vsi smo si v tistem trenutku najbolj želeli, da bi imeli to moč in bi lahko izpolnili to željo. Kljub temu smo z darili pričarali nasmeh in iskrice v solzne oči, zato srčno radi pomagamo in delimo trenutek sreče« je zapisal predsednik kluba, Igor Kolar.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four + eleven =

Stran postavil in vzdržuje Madbox