Lions klub Koper-Capodistria je v letu 2019 prvič izvedel dobrodelno akcijo zbiranja in podarjanja otroških oblačil, v kateri je sodelovalo veliko osnovnih šol iz slovenske Istre.

»Akcija je bila uspešno speljana, saj smo zbrali in razdelili več kot 2.500 kosov oblačil in obutve, zato smo se odločili, da projekt letos ponovimo. Naš cilj je bil, da v enem tednu zbiramo izključno otroška oblačila in jih uredimo, pripravimo, sortiramo… Rezultat je bil presenetljiv, saj smo zbrali več kot 10.000 kosov oblačil in obutve.« so povedali v Lions klubu Koper Capodistria.

V četrtek 21.10.2021 so v Vrtcu Škofije vsa otroška oblačila postavili na ogled. Obiskovalci so si izbrali in odnesli poljubno število kosov, ne glede na to ali so sodelovali pri zbiranju. Namen akcije je bil, da čim več otrokom zagotovijo, podarijo oblačila in obutev, obenem pa tudi spodbujajo menjavo in ekološki vidik “kroženja” ter manjše potrošnje. Oblačila in obutev, ki je ostala nerazdeljena, so predali društvu Palčica Pomagalčica, ter ostalim dobrodelnim organizacijam.

V klubu se zahvaljujejo vrtcu, vsem šolam, ki so sodelovale v dobrodelni akciji, medijskim pokroviteljema Radio Capris in Primorskim novicam, trgovini BluKids Koper, ter družinama Gašper-Cvajdik.

Dogodek je potekal skladno s predpisi za zajezitev širjenja bolezni COVID-19.

Lions člani ob akciji Podari, kar ti v omari stoji in se obleci tudi ti
Utrinek z akcije “Podari, kar ti v omari stoji in se obleci tudi ti.”
Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × three =

Stran postavil in vzdržuje Madbox