Špela Šavs, ultramaratonka iz Preddvora, ki teče za JUNAKE 3. NADSTROPJA – za otroke hemato- onkološkega oddelka pediatrične klinike, je na svojem teku okrog Slovenije pritekla tudi na Kuzmo, kjer so jo pričakali Mali vitezi (v Sloveniji je edina nevladna organizacija, ki posveča svoje aktivnosti mladim po njihovi ozdravitvi. Zajema vse mlade na področju Republike Slovenije, ki so v otroštvu preboleli raka in so starejši od 18 let. Tem mladim skozi svoje programe nudi fizično in psihično rehabilitacijo), predstavniki občine Kuzma in člani Lions kluba Murska Sobota in se ji poklonili v zahvalo za njeno dobrodelnost.V ponedeljek, 13. septembra so jo člani Lions kluba Murska Sobota s kolesi spremljali naprej, ko je tekla po Prekmurju proti Štajerski.

»Špela bo – v kar ne dvomimo – s svojim dobrodelnim tekom prva ženska, ki bo “obtekla” Slovenijo« pravijo v klubu. Sodeluje in pomagate lahko vsakdo in sicer tako, da na 1919 pošlje SMS Junaki5 in tako prispeva delček sredstev, ki bodo namenjena za prenovo sobe za starše malih junakov, ki sobivajo s svojimi otroki v bolnišnici, v nič kaj prijetnih razmerah.

Tisti, ki kdaj zaidete na Onkološki oddelek, veste, da je tam prepogosto slišati prekmursko govorico. Naši otroci so daleč do doma, zato jim bo soba za spremljevalce prišla še kako prav.

Hvala v imenu Špele, malih junakov in njihovih staršev. Lions klub Murska Sobota.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

20 + five =

Stran postavil in vzdržuje Madbox