Člani Lions kluba Ljubljana Forum so ob koncu lionističnega leta izvedli piknik, se poučili o čebelarstvu, pregledali dosežke in radostno zaključili  uspešno lionistično leto 2020 – 2021.

Pridobivali znanje o čebelarstvu

Člani so se zbrali v Brezovici pri Borovnici. Obdani s čudovito naravo, v lepem, sončnem popoldnevu so najprej prisluhnili predavanju čebelarja Bogdana Jereba iz Brezovice pri Borovnici na temo »Čebela in čebelar v praksi«. Čebelar je ob domačem čebelnjaku Logarjevih predstavil strukturo čebeljega panja, delovanje čebelje družine, način razmnoževanja, hranjenja in skrbi za čebele. Opozoril je na nekatere čebelje bolezni in odgovornost čebelarja tako do čebel kot tudi do zdravja ljudi. Temu je sledil praktičen prikaz in opis čebeljega panja. Glede na to, da se je popoldan prevešal v večer, in da so se čebele umirile ter pripravljale na nočni počitek, so si člani lahko panj in pripomočke, ki jih čebelar uporablja pri svojem delu, v miru ogledali od blizu.

Pregledali uspešno izvedene akcije

Po zelo zanimivem predavanju so se posedli skupaj in naredili pregled lionističnega leta. Ugotovili so, da so lahko upravičeno zadovoljni. Kljub težavam, ki jim jih je prinesla epidemija, so uspeli izvesti vse sestanke kluba preko videokonference in nekatere pomembne projekte, kot so:

  • pridružil so se skupni dobrodelni akciji Zveze Lions klubov Slovenije in Lidla Slovenija pri distribuciji doniranih izdelkov vsem slovenskim bolnišnicam na različne konce Slovenije;
  • člani kluba so s svojimi prispevki in ob pomoči donatorjev STROKA d. o. o., ki jo vodi Tomaž Florjančič in FIN IMPEX d. o. o., ki ga vodi Primož Škerlj, zbrali sredstva v višini 1.400 EUR in jih donirali Ustanovi za pomoč otrokom z rakom, ki je ta sredstva namenila izboljšanju tehnične opremljenosti konferenčne sobe na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana, kjer se odvija redni šolski pouk;
  • člani kluba so s svojimi prispevki uspešno izvedli akcijo pomoči Žigi Feletu in združenju gluhoslepih Slovenije DLAN donirali 1.520 EUR ter s tem pomagali odkupiti napravo MotoMED za gibalno terapijo Žiga Feleta;
  • ob potresu Petrinje in Siska so se med prvimi odzvali in nakazali 300 EUR na račun hrvaškega Rdečega križa;
  • klub je uspešno izvedel akcijo zbiranja očal. Člani so zbrali skupaj kar 85 očal, večino z dioptrijo.
  • svečano so obeležili 24. obletnico ustanovnega večera Lions kluba Ljubljana Forum, kjer so člani kluba z dobrodelno dražbo zbrali 1.240 EUR in jih donirali društvu Trepetlika. Glavni namen tega društva je izobraževanje bolnikov s parkinsonovo in sorodnimi boleznimi in njihovih skrbnikov o zdravljenju in načinu lajšanja življenja obolelih.
Ljudje na pikniku- skupineka slika
Piknik LK Ljubljana Forum.jpg

Druženje je pomemben del lionizma

Dobro razpoloženi so nazdravili doseženim ciljem in se pridružili kuharju iz cateringa Super d. o. o., ki je pripravil zelo okusno hrano. Ob prijetnem druženju so utrdili prijateljske vezi, se sproščeno smejali in si obljubili, da takšna druženja ponovijo še kdaj. Res, lep zaključek lionističnega leta.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 × 1 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox