Draga lionka, dragi lion,

Izteka se Lions leto 2020-2021, v katerem je Lions Slovenija dopolnil 30 let delovanja. Bilo je nenavadno in hkrati čudovito. Nenavadno zato, ker so Covidne zapore onemogočile tradicionalne Lions akcije in vzpostavile okolje, kakršnega v Lions klubih nismo vajeni. A Lions ste se čudovito prilagodili: vzdrževali medsebojno povezanost kljub prepovedi druženja in izvajali akcije pomoči kljub zapovedani distanci.

Pokazali ste pravi pomen slogana “Ponosen/na, da sem Lions”! Vsi smo lahko ponosni na naše Lions dosežke, jaz pa sem posebej ponosen na vse vas, ki ste v težkih časih ohranili aktivistično sposobnost slovenskega Lions gibanja. Ta ni bila sama po sebi umevna in zahvala zanjo gre prav vsakemu od vas, ki ste vztrajali pri doseganju Lions ciljev.

V Lions Distriktu 129 smo dobrodelne cilje v letu 2020-2021 dosegli in presegli. Pomagali smo okrog 32.000 ljudem (in najbrž še komu, a vsi projekti niso bili poročani) na področjih lajšanja lakote v projektu Donirana hrana, pomoči socialno ogroženim ter mnogih drugih. Podprli smo heroje Covida v bolnišnicah in domovih za starejše občane, otrokom v mnogih slovenskih šolah pa omogočili šolanje na daljavo z donirano računalniško opremo. Mednarodno solidarnost smo pokazali s pomočjo po potresu v Petrinji, poleg tega smo v dobrodelno fundacijo Lions Clubs International (LCIF) donirali več kot 12.000 USD, kar je največji letni prispevek v zadnjih 10 letih in podvojen cilj. Lions dobrodelnost ne pozna meja, ne fizični, ne virtualnih, ne tistih v glavah! Dokazali ste, da “Povezani pomagamo več” 🙂

Hvala vsaki slovenski lionki in vsakemu slovenskemu lionu za tvojo aktivnost, za tvoj prispevek k dobrodelnim Lions akcijam in za odmevna druženja. Lions uspehi so naši skupni uspehi, veselimo se jih! Predsednikom klubov sem se za uspešno vodenje osebno zahvalil med obiski klubov v zadnjih dveh mesecih. Obiskal sem 54 klubov (preostale 4 še nameravam) in čisto pri vseh sem z velikim veseljem in z globoko hvaležnostjo prisluhnil poročilom o dobrih delih in odličnem vzdušju. Hvaležen sem vam, da sem imel priložnost voditi vas v izjemni raznolikosti, kakršno premore le Lions Slovenija!

Posebna zahvala gre članicam in članom kabineta guvernerja 2020-2021 za vodenje aktivnosti na svojih področjih. Vse, kar naredimo, je teamsko delo, kjer šteje prispevek vsakega od nas … zato nam je vsem lahko v veliko čast, da je bilo teamsko delo v Lions letu 2020-2021 učinkovito, veselo in družabno, pa četudi večkrat na daljavo kot v živo.

Z uspešnim delom v kriznem letu smo skupaj ohranili dobre temelje za prihajajoča Lions desetletja. Naslednjemu guvernerju, Ninu Maletiću, in celotni Lions ekipi želim uspešno Novo Lions Leto 🙂

guverner Danilo Tomšič za mizo
Danilo Tomšič, guverner Zveze Lions klubov D 129, Slovenija v lionističnem letu 2020-2021

Tebi, draga lionka in dragi lion, pa želim prijetno poletje ter veliko dobrih del!

mag. Danilo Tomšič

guverner / DG 2020-2021

Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sixteen + 12 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox