Člani Lions kluba Ljubljana Forum so se v torek, 25. 5. 2021, zbrali v Klubu Cankarjevega doma, da svečano obeležijo 24. obletnico ustanovnega večera kluba. Bilo je zabavno in sproščeno. Po zelo dolgem »coronskem« času so se zopet družili, nasmejali in pogovorili. Povsod je bilo čutiti prijetno človeško toplino napolnjeno z entuziazmom pomagati sočloveku.

Svečani večer je bil tudi dobrodelne narave. Organizirali so dobrodelno dražbo, kjer so člani lahko dražili vavčerje za uporabne, koristne, negovalne, lepotilne, razvedrilne ali sicer razveseljujoče storitve. Zbrana sredstva so namenili Društvu Trepetlika. Glavni namen tega društva je izobraževanje bolnikov s Parkinsonovo in sorodnimi boleznimi in njihovih skrbnikov o zdravljenju in načinu lajšanja življenja obolelih. To društvo je lani obeležilo 30 let delovanja in ima več kot 1000 članov. Žal pa je bolnikov s to zelo težko boleznijo še več. Zato so Lions člani odprli svoje denarnice in srca ter zbrali 1.240,00 eur.

Trije možje ob predaji donacije društvu Trepetlika
Na 24. obletnica ustanovnega večera Lions kluba Ljubljana Forum predali donacijo društvu Trepetlika

V imenu društva je donacijo prevzel Slavko Stošicki, nekdanji guverner Distrikta 129, ki je povedal nekaj besed o Parkinsonovi bolezni, se zahvalil za donacijo, večer pa popestril s svojo hudomušno poezijo.

V uvodnem pozdravu je predsednik kluba LK Ljubljana Forum mag. Samo Logar posebej pozdravil prvega predsednika prof. dr. Kreša Puhariča in ustanovnega člana akademskega slikarja Janeza Kovačiča, v nadaljevanju pa spomnil na pomembne dosežke kluba v preteklih letih ter zaključil, da lionizem v tem klubu ni le dobrodelnost in sledenje smernicam lionističnega gibanja, temveč tudi spoštovanje, sodelovanje in prijateljstvo med člani, ko delujemo v korist tistih, ki potrebujejo pomoč.

V nadaljevanju je predsednik kluba mag. Logar podelil priznanja in zahvale članom za 5, 10, 15 in 20 let delovanja v klubu. Prav tako je bilo dano priznanje za požrtvovalno delo v klubu večletni zakladničarki dr. Maruši Hribar in predsedniku preteklega leta Gregorju Podreberšku ter priznanje in zahvale donatorjema STROKA d. o. o., ki ga vodi Tomaž Florjančič in FIN IMPEX d. o. o., ki ga vodi Primož Škerlj Dr. Borisu Žnidariču je članica Danijela Brečko pripravila iskreno zahvalo za njegovo požrtvovalno delo v klubu in ob visoki 20. obletnici delovanja. Tej zahvali se pridružujemo vsi člani kluba. »Borisa vidimo kot velikega mentorja, dobrega prijatelj, predvsem pa požrtvovalnega Liona.« poudarjajo v klubu.

V nadaljevanju večera je imel slavnostni nagovor guverner ZLKS Distrikta 129 mag. Danilo Tomšič, ki je poudaril, da je bistvo lionizma pomagati sočloveku ne le finančno, kar je sicer tudi izredno pomembno, temveč tudi čisto človeško, s toplo besedo in preprostimi dejanji. Guverner je Bredi Pečovnik predal certifikat LCI Guiding Lion, Miranu Vršcu in Danijeli Brečko priznanje za 15 let aktivnega delovanja ter Samu Logarju priznanje in zahvalo za uspešno vodenje Lions kluba v letu 2020-2021 in za učinkovito izvajanje dobrodelnih aktivnosti v času izrednih razmer pandemije covid-19.

Ob prijetni razpoloženjski klavirski glasbi in zelo okusni, izbrani lahki večerji so člani prijetno klepetali in z veseljem sledili kulturnemu programa, ki so ga pripravili mladi Maksimilijan Ostrc na violončelu, Ian Lampič s hip hop plesno točko in Rok Korenčan na violini.

Dobrodelno dražbo sta vodila Jaka Vajde in Luka Podjed ter z zabavnimi opisi storitev spodbujala člane k draženju skrivnostnih kuvert sponzorjev: D & N lepotni frizerski studio, Šiviljstvo TINA, restavracija MAXIM, Hotelu Slon, VIVO Catering, Zobozdravstveni Zavod Vergina, Center za rehabilitacijo NO 11, Cleaning d. o. o., Gostilna Kovač Tomačevo, Pizzeria in restavracija Grad Kodeljevo. Za piko na »i« pa so poskrbele penine Ostrc, s katerimi so zaključili prijeten večer.

LK Ljubljana Forum je tako združil prijetno s koristnim. Slavnostno je obeležil svojo 24. obletnico ustanovnega večera in uspešno izvedel dobrodelno dražbo, katere izkupiček 1.240,00 eur je namenil Društvu Trepetlika.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

18 − four =

Stran postavil in vzdržuje Madbox