Letošnji zbor članov Zveze Lions klubov Slovenija (ZLKS) je potekal v Portorožu v hotelu Bernardin v soboto 29. maja 2021, na veselje vseh udeležencev končno v živo. Na zboru so sodelovali delegati in člani 46 Lions klubov. Kljub zelo zahtevnim pogojem delovanja je bilo lionistično leto zelo uspešno.

Zveza ima nov statut

Po dolgotrajnih pripravah in uspešnem usklajevanju besedila z registracijskim organom je bil na zboru soglasno potrjen Statuta Zveze Lions klubov, distrikt 129, Slovenija.

Poročilo guvernerja

Nadalje je guverner predstavil poročilo o poslovanju za poslovno leto 2020 in opravljene aktivnosti na nivoju distrikta. Po njegovih besedah je bilo leto posebno, drugačno, a izjemno. Nekaj ključnih poudarkov o delovanju od začetka lionističnega leta 2020-2021 do danes, kot jih je zabeležil guverner v predstavitvi:

  • Normalen začetek Lions leta: priprava gradiv in izdaja Lions imenika v znamenju 30-letnice Lions Slovenija. Ne-normalna prisega guvernerja L
  • “Novo-normalno” nadaljevanje v septembru: predsedniška konferenca in svečana seja kabineta guvernerja v čast 30-letnice Lions Slovenija, izobraževanje za nove člane, PR seminar in seminar NIJZ o varni izvedbi aktivnosti, conska srečanja, obiski guvernerja na klubskih  aktivnostih.
  • Pogrešane fizične aktivnosti in potreba po dodatni motivaciji od sredine oktobra dalje: motivacijska e-pisma guvernerja, grafično posodobljen novičnik, urejena spletna stran lions.si (kasneje v celoti prilagojena slepim in slabovidnim) in aktivna družbena omrežja. Vzpostavimo Lions Office365 za @lions.si e-naslove in Teamse. D129 pripravi vzorčne aktivnosti na daljavo (natečaj za najbolj primerno diabetes narodno jed, fotografski natečaj »Svobodo očem«) in spletna izobraževanja. Podaljšan rok za oddajo Plakatov miru. Klubom omogočimo zbiranje donacij preko SMS Pomagamo10.
  • Prvič »Povezani pomagamo več«: v akcijo »Lions in Lidl za heroje covida« novembra vključimo 30 klubov, ki razdelijo 61 tisoč papirnih brisač. Akcija na predlog guvernerja dobi LCI nagrado »GAT Success Story« v višini 500 USD.
  • Povečana aktivnost klubov v predbožičnem obdobju: spletne dobrodelne dražbe, spletne dobrodelne degustacije vin in lokalnih jedi, spletni dobrodelni koncerti, tečem, da pomagam na daljavo, zbiranje voščilnic „Mala pozornost za veliko veselje“ za varovance domov za starejše občane (preko 300 voščilnic zgolj preko D129), zbiranje sredstev za družine v stiski po vsej Sloveniji, deljenje računalniške opreme šolam, učencem in dijakom idr.
  • 30 let Lions Slovenija: jubilejno značko »30 let Pomagamo Lions  Slovenija« vsak članu; uspešna Lions srečanja na 30. dan meseca.
  • Drugič »Povezani pomagamo več«: za odpravo posledic potresa v Petrinji in Glini je 43 Lions klubov (75% slovenskih klubov!) prispevalo sredstva za postavitev in opremo 6 bivalnih enot za najbolj ogrožene.
  • Spomladanska „Coronska utrujenost“ in nove motivacijske aktivnosti v marcu: seminar o medgeneracijskem sodelovanju, predavanje o projektu Last Aid in slovensko Lions srečanje o
    pomenu cepljenja. Spodbujamo izvajanje spomladanskih klubskih skupščin na daljavo.
  • Uspešne prilagoditve tradicionalnih klubskih akcij na razmere epidemije: Obarijada s coronsko ločitvijo (distanciranjem) ekip za dostavo obrokov in zbiranjem sredstev za otroke, pustne in velikonočne stojnice, „Migam, da doniram“ v povezavi s SMS donacijami, valentinova večerja na daljavo, spletni dobrodelni dogodki, sajenje drevoreda jubilejnih 30 dreves, dobrodelni krožnik na daljavo, povečano sodelovanje na mednarodnih dogodkih na daljavo (aktivna udeležba D129 na Mediteranskem Forumu s predavanjem in vodenjem panela) idr.
  • Lions klubi izvajajo projekte pomoči na novih, »corona« področjih: otrokom in šolam zagotovimo računalnike in računalniško opremo; v domove za starejše dostavimo telefone in tablice; pripravimo dodatne pakete s hrano in potrebščinami; nudimo pomoč in podporo zaposlenim v bolnišnicah in domovih za starejše pri njihovi oskrbi covid-bolnikov;
  • Končno!!, žive aktivnosti v maju in juniju : Lions klubi se srečujejo v živo, guverner intenzivno obiskuje klube, zbor članov ZLKS sklican v živo, v juniju bosta izvedena ELLI izobraževanje in konferenca New Voices.
  • Po odpravi Covid ukrepov je guverner v maju obiskal 32 klubov in z njimi podelil energijo, izkušnje in dobrodelen duh lionizma. Z obiski bo nadaljeval v juniju.
  • Povezovanje s partnerskimi organizacijami, da povezani pomagamo več: Mesečno usklajevanje z Leo distriktom 129, ki v razmerah pandemije ravno tako aktivno prilagaja svoje dobrodelne projekte.
  • V okviru Donirane hrane z vsemi velikimi trgovskimi mrežami ne eni strani ter z malimi in velikimi dobrodelnimi organizacijami širom Slovenije.
  • Vzpostavili smo sodelovanje z Zvezo društev diabetikov za lokalno povezovanje klubov in podporo Lions projektu izboljšanja zgodnjega odkrivanja in prevencije diabetične retinopatije.
  • V sodelovanju s Centrom Iris (ob že prej pridobljeni finančni podpori slovenskih Lions klubov, ALC in LCIF) izvedene zaključne aktivnosti projekta Zgodnja obravnava slepih in slabovidnih otrok: obnovljeno in opremljeno stanovanje za podporo usposabljanjem slepih otrok ter izvedena izobraževanja za izvajalce programa v Sloveniji in Črni gori.
  • Uspešno sodelovanje z združenjem gluhoslepih Dlan za uvrstitev  jezika gluhoslepih v Ustavo Republike Slovenije.
  • Ureditev formalnosti v relaciji do LCI: preimenovanje klubov: Celje Galerija Mozaik v Celje Mozaik, Vrhnika Notranjska v Vrhnika ter Žalec v Savinjska dolina; formalna ukinitev več let nedelujočega LK Koper Obala; formalni vpis že dve leti delujočega Leo kluba Vrhnika v bazo LCI ter izbris klubskih obveznosti za nedelujoče Leo klube.
  • Na predlog guvernerja je zbor, zaradi nižje porabe sredstev Distrikta v času covid-zapor, potrdil znižanje članarine za tekoče Lions leto 2020-21 za 8 EUR na člana.

Uresničevanje ciljev akcijskega načrta

Večina ciljev, ki jih je guverner predstavil v svojem akcijskem načrtu na začetku leta, je bila kljub zelo težkemu letu uresničena. Do konca lionističnega leta je še ne mesec, zato aktivnosti tečejo naprej.

  • Cilj na področju članstva: “Neto rast” – še ni dosežen: trenutno stanje -11 (=1.445 članic in članov).
  • Cilj na področju pomoči: „Pomagati 30.000 ljudem“ – bo dosežen: doslej poročana pomoč 29.207 ljudem.
  • Cilj na področju komuniciranja: „Večina dobrodelnih aktivnosti na lions.si & FB“ – je dosežen: redni novičnik, koordinacija objav na družbenih omrežjih in lions.si.
  • Cilj na področju organizacijske odličnosti in vodenja: „Izvesti usposabljanja na vseh 3 ravneh“ – je dosežen: izvedeni seminarji za nove člane, vodje, PR-seminar, varstvo pred covidom in drugi, ELLI izobraževanje pa bo v juniju.
  • Cilj na področju mednarodne pomoči in povezovanja: „Vplačila v LCIF iz Slovenije v višini 6.000 USD“ – je dosežen: vplačano preko 10.000 USD, največ v zadnjih 9 letih!

Zbor članov ZLKS je potrdi poročilo guvernerja ZLKS za leto 2020-2021 ter  podeli razrešnico guvernerju ZLKS 2020-2021.

Priznanja in zahvala

Guverner je ob tej priložnosti podelil številna priznanja in zahvale zaslužnim članom, lionom in lionkam ter se jih zahvalil za nesebičen doprinos k uspešnemu Lions delovanju v Sloveniji v iztekajočem Lions letu.

Seznam prejemnikov guvernerjevih nagrad je tukaj:

Viceguverner Nino Maletić predstavil finančni načrt

V nadaljevanju je prvi viceguverner distrikta Nino Maletić predstavil okvirni finančni načrt za lionistično leto 2021-2022, ter predlagal letni prispevek Zvezi v višini 35 evrov na posameznega člana Lions kluba. Zbor je predlog siglasno potrdil

Volitve guvernerja in viceguvernerjev

Sledile so volitve, na katerih so bili za lionistično leto 2021-2022 izvoljeni:

  • Nino Maletić za guvernerja,
  • Radovan Pušnar za prvega viceguvernerja in 
  • Breda Pečovnik za drugo viceuvernerko

Guvernerju Danilu Tomšiču želimo uspešno izvedo preostanka programa v tem lionističnem letu, novemu vodstvu pa uspešne priprave na lionistično leto 2021-2022.

Kategorije: Novice

4 Komentarji

ecommerce · 22. 3. 2024 ob 1:28

Wow, wonderful weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
you made blogging glance easy. The overall glance of your website is wonderful, let alone the
content material! You can see similar here sklep internetowy

sklep · 29. 3. 2024 ob 1:46

Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
Kudos! You can read similar article here: Sklep online

Scrapebox AA List · 4. 4. 2024 ob 2:03

Good day! Do you know if they make any plugins to assist with
SEO? I’m trying to get my blog to rank for
some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
If you know of any please share. Kudos! I saw similar blog here:
Backlink Portfolio

hitman.agency · 6. 4. 2024 ob 5:26

Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords
but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.

Thank you! I saw similar blog here: List of Backlinks

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two + eleven =

Stran postavil in vzdržuje Madbox