Leo klub Mavrica Celje svojo 20. obletnico proslavlja v dobrodelnem duhu z izdajo svoje druge avtorske otroške zgodbice.

»Interaktivna zgodba Levček Aleksander na eskimskem taboru nas na kreativen način uči strpnosti, sprejemanja raznolikosti in pomena pravega prijateljstva. To so vrednote, ki nas odmikajo od duhovne revščine in jih svet danes potrebuje bolj kot kadarkoli prej. Aleksander nas v vsej svoji iskrivosti venomer opominja na našo dolžnost, da s svojimi zgodbami ustvarjamo sporočila za naslednje generacije«, pojasnjuje Urška Kajtner.

Dekleta celjskega Leo kluba Mavrica Celje, oziroma kot se same imenujejo »Mavrice«, so 4. marca praznovale 20. obletnico ustanovitve kluba. »V tem času smo pripravile ogromno dobrodelnih projektov, katerih cilj in vizija skozi čas ostajata enaka – pomagati socialno šibkejšim družinam in posameznikom, ranljivim skupinam in mladim talentom, ki se prebijajo do uspešnih rezultatov,« je povedala Lucija Zupanc, predsednica kluba (2020/2021).

»Knjiga z namenom« je dobrodelni projekt, v sklopu katerega je nastala prva otroška pravljica Levček Aleksander in njegov zaklad. Ta je izšla leta 2011. Leto 2021 pa bralcu prinaša nadaljevanje zgodbe o levčku Aleksandru s še močnejšo sporočilno vrednostjo. Idejna vodja projekta, Urška Kajtner, je povezala članici kluba, ilustratorko Neo Likar in avtorico prve zgodbe Tamaro Juričič Bellomo, projektu pa se je pridružila tudi Nadja Prevolnik, profesorica defektologije ter certificirana presojevalka za skotopični sindrom, ki bralcem preko živalskih likov ponuja uvid ter praktične napotke, ki se dotikajo disleksije in dispraksije.

Kot partnerji pri projektu so se Mavricam pridružili Trgovina Pikolin, Studio Fakin in tiskarna Nonparel d.o.o. Naročila knjige so možna preko maila na lkmavrica@gmail.com, knjiga pa je na voljo tudi v trgovini Pikolin v Celju. Celoten izkupiček od prodaje je namenjen dobrodelnim namenom za otroke in projekte povezane z mladostniki ter mladimi talenti.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

15 + seven =

Stran postavil in vzdržuje Madbox