V Lions Slovenija smo v letu 2020/21 razpisali natečaj Narodne jedi za diabetike, s katerim smo izbrali najboljšo predelavo tipične slovenske jedi. Namen natečaja je bil večplasten. Po eni strani smo želeli obuditi zanimanje za slovensko nacionalno kuhinjo, po drugi strani pa povečevati primernost slovenske kuhinje za sladkorne bolnike in s tem tudi preventivno za vse druge.

Na natečaju Narodne jedi za diabetike je prispelo 21 receptov, ki so jih prispevali Lions klubi Maribor Zarja, Trebnje, Ljubljana Viva, Novo mesto, Kranj in Krško. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in prispevke. 

Strokovna komisija v sestavi chef Uroš Štefelin, Vila Podvin, Nina Mandelj,  magistra dietetike, Zdravstveni dom Trebnje, in Vladimir Bahč, ml., Lions klub Novo mesto kot predsednik komisije, je izbrala najboljši recept po merilih ohranjanje izvirnega okusa in izvirnega videza narodne jedi ter ustreznosti predelave recepta za sladkorne bolnike. Za najbolj primeren recept je bila določena Kuhana govedina s krompirjevo kremo in ajdovimi kokicami, ki ga je v natečaj prijavil Lions klub Maribor Zarja. Recept in utemeljitev strokovne komisije sta na voljo na povezavi

Zmagovalcem čestitamo, vse ostale pa vabimo, da recept za zdravo jed preizkusite tudi sami. 

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

19 − 11 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox