Lions kluba Novo mesto in podjetja Trend Medikal d.o.o. sta skupaj donirala mobilno UVC dezinfekcijsko napravo Varstveno delovnemu centru Novo mesto (VDC), kjer se požrtvovalno in uspešno spopadajo z novim koronavirusom.

Z novo mobilno dezinfekcijsko napravo bodo v VDC lahko sedaj na najvarnejši način razkuževali zaprte prostore in z njo uničili viruse (gripe, MERS-CoV, SARS-CoV), bakterije, glive. Naprava namreč za delovanje uporablja ultravijolično svetlobo valovne dolžine 200-280 nm, s katero deaktivira DNA bakterij in RNA virusov, torej deluje brez kemikalij. Prav zato lahko po krajšem razkuževanju prostore takoj varno uporabljajo naprej.

VDC Novo mesto, kjer se zaposleni z izredno srčnostjo in strokovnostjo uspešno spopadajo z zajezitvami širjenja okužb.

Po letu dni boja s koronavirusom so zaposleni že utrujeni pri vsakodnevni skrbi za čisto bivalno okolje. Z novo razkuževalno napravo bo omogočeno, da bo bivalno okolje varovancev VDC-ja še varnejše in vsakdan malenkost lažji. Ob prevzemu naprave je direktor VDC Novo mesto Mitja Mežik je dejal, da je eden večjih plusov nove pridobitve ta, da bodo lahko njihovi zaposleni tako ponovno več časa posvetili njihovim varovancem. 

unnamed (1)

 

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Stran postavil in vzdržuje Madbox