Lions klub Ljubljana, ustanovljen junija 1990, je v počastitev svoje 30. obletnice, ki je hkrati 30. obletnica Lions Slovenija, posadil 30 dreves. Z donacijo 30 lip je najstarejši Lions klub v Sloveniji poskrbel za prepotrebno obnovo najstarejšega drevoreda ljubljanskega parka Tivoli, tako imenovanega Cekinovega drevoreda, pod Cekinovim gradom.

Na manjši slovesnosti, ki je 1. marca potekala v obnovljenem drevoredu skladno z epidemiološkimi omejitvami, je sodeloval tudi guverner Lions distrikta 129, mag. Danilo Tomšič. Skupaj z drugimi gosti in vodstvom Lions kluba Ljubljana je posadil eno od dreves in s tem podprl delovanje slovenskih lionk in lionov na področju varstva narave, enem od globalnih prednostnih področij delovanja Lions Clubs International. Mlado drevo so skupaj z guvernerjem posadili župan Ljubljane, g. Zoran Jankovič, ki je dobrodelni projekt LK Ljubljana prijazno podprl že v fazi načrtovanja, pralion Borut Miklavčič, prvi predsednik LK Ljubljana, in dr. Blaž Banič, letošnji predsednik LK Ljubljana.

Skupna saditev ene od 30 doniranih lip: župan Ljubljane, guverner distrikta, pralion in predsednik LK Ljubljana.

Z zasaditvijo dreves so v Lions klubu Ljubljana sledili tudi zelenemu interesu mesta in potrebam skupnosti, v kateri delujemo. Poskrbeli so za restavriranje v veliki meri uničenega drevoreda in ga pomladili za generacije sprehajalcev ter obiskovalcev največjega mestnega parka v Ljubljani. V projektu so na pomoč priskočili strokovnjaki z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območne enote Ljubljana in podjetje Snaga, ki je opravilo zasaditev.

Najstarejši drevored v ljubljanskem parku Tivoli obnovljen s 30 mladimi drevesi.

Obnovo drevoreda je v sodelovanju z LK Ljubljana podprl tudi Evropski Lions Forum. O obnovi drevoreda je Televizija Slovenija v živo poročala v oddaji Dobro jutro; posnetek si lahko ogledate na spletu na tej povezavi.

Zgodovino Lions kluba Ljubljana so člani skrbno zbrali v jubilejni publikaciji, ki v sliki in besedi pripoveduje zgodbo od ustanovnih pogovorov, prek številnih dobrodelnih akcij, do danes. Jubilejni zbornik je dosegljiv na povezavi.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 + ten =

Stran postavil in vzdržuje Madbox