Članice Lions kluba Konjice Vita so se odločile za pomoč družini Dolar. Tričlanska družina, oče in mati, oba invalida, ter petnajstletni sin z učnimi težavami, trenutno živi v izredno slabih bivalnih in življenjskih pogojih. Njihova hiša, ki je bila zgrajena sredi 17. stoletja, je brez kopalnice in stranišča. Že tako uborno bivališče je pred tremi leti dodatno poškodoval še požar. Tudi sicer se družina preživlja s skromnimi prihodki iz naslova socialnih transferjev ter tistim, kar pridelajo na skromni kmetiji.

V mesecu in pol je bilo v dobrodelni akciji “Pomoč za družino Dolar” zbranih dobrih 52.000 eur, kar pomeni, da so v celoti zbrana sredstva, ki so potrebna za prenovo doma družine Dolar s Stranic.
Sredstva so zbrana z donacijami posameznikov, podjetij in društev na transakcijskem računu (odprtem izključno za ta namen), z obsežno SMS kampanjo POMAGAMO10, z donacijo Radia 1 iz akcije 28-urni dobrodelni maraton v višini 5.000 eur, zbiranje sredstev pa so članice zaključile z organizacijo dobrodelne Valentinove Zoom večerje z dražbo, ki se je je udeležilo kar 83 ljudi. Številni podjetniki in obrtniki iz bližnje in daljne okolice so pomoč ponudili tudi v obliki dela in materiala za obnovo, pri čemer bo les za gradnjo prispevala družina Dolar iz lastnega gozda. 
Pripravljeni so projekti in pridobljena potrebna dovoljenja za začetek del. Prav tako je pripravljen terminski načrt obnove Dolarjevega doma, pri čemer se bodo gradbena dela predvidoma začela 29. marca 2021, medtem ko naj bi se družina v prenovljen dom vselila v letošnjem septembru.
Naj spomnimo …
Članice Lions Kluba Konjice Vita se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so odprli svoja srca in na kakršen koli način prispevali k uspešnosti akcije Pomoč za družino Dolar, ki bo tričlanski družini omogočila varno in kakovostno bivanje ter povrnila dostojanstvo.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × four =

Stran postavil in vzdržuje Madbox