Lions klubi iz vse Slovenije smo se učinkovito povezali v pomoči žrtvam potresa v Petrinji / Glini na Hrvaškem. Z neposrednimi donacijami hrvaškemu Lions distriktu 126 in posameznim hrvaškim Lions klubom ter z nabavo in zbiranjem materialne pomoči smo doslej prispevali k postavitvi 6 mobilnih mobilnih hiš oziroma bivalnih zabojnikov. Tako smo pomagali večjemu številu prebivalstva na območju Gline in Petrinje. Protivrednost zbranih sredstev presega 45 tisoč EUR.

Mobilna hiša, pripravljena za montažo.

V tednih po potresu so Hrvaški Lions, po temeljiti analizi stanja na terenu in v sodelovanju z lokalnimi oblastmi, iz doniranih sredstev začeli kupovati kvalitetne mobilne hiše, primerne za zimske razmere. Ob postavitvi vseh enot poskrbijo tudi za priklop na infrastrukturo in zagotovijo polno opremo bivalnih enot. Iz dosedanje skupne pomoči slovenskih Lion klubov je Lions distirkta 126 Hrvaška postavil dve ogrevani mobilni hiški. Prvo je prejela mati samohranilka s tremi otroci v kraju Donja Budičina, katerih hiša je bila v potresu nepopravljivo poškodovana. Streho nad glavo sta dobila tudi babica in dedek, za vso družino pa bo Lions pomoč zagotovljena tudi v bodoče. Tri dodatne bivalne enote so v sodelovanju zagotovili posamezni Lions klubi iz Slovenije (Novo mesto, Rogaška) in Hrvaške (Zagreb, Lenuci), še eno pa vsi trije celjski Lions klubi.

Namestitev napisa z zahvalo donatorjem hiške – klubom Lions distrikta 129 Slovenija.

Doslej se je pomoči za Petrinjo, na take ali drugačne načine, povezalo tri četrtine slovenskih Lions klubov: Ankaran Istra, Bled Golf, Brežice, Celje, Celje Keleia, Celje Mozaik, Domžale, Gornja Radgona, Idrija, Izola – Isola, Kobarid Soča, Konjice, Konjice Vita, Kranj, Krško, Lendava – Lendva, Ljubljana, Ljubljana Barje, Ljubljana Forum, Ljubljana Omnia, Ljubljana Rožnik, Ljubljana Tivoli, Ljubljana Vega, Ljubljana Viva, Ljutomer, Maribor, Maribor Piramida, Maribor Zarja, Murska Sobota, Novo mesto, Podzemelj Bela Krajina, Ptuj Primus, Ribnica, Rogaška Slatina, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Trbovlje, Trbovlje Brin, Trebnje, Velenje, Vogrsko, Vrhnika.

Hrvaški Lions distrikt 126 nadaljuje z nabavo in celovito postavitvijo mobilnih hiš za najbolj ogrožene ter z naknadno dolgoročno oskrbo prejemnikov pomoči. Ob finančni pomoči slovenskih in drugih svetovnih Lions so hrvaški Lions prijatelji v enem mesecu postavili več kot 30 bivalnih enot.

Hvala vsem!

Mobilna hiška, pripravljena za vselitev.
Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Stran postavil in vzdržuje Madbox