Člani Lions kluba Kobarid Soča smo ostali povezani kljub aktualnim epidemiološkim razmeram, čeprav na daljavo, pa nas ob rednih sestankih preko ZOOM-a tudi v teh za vse težkih časih povezujejo skupne akcije. Izpostavimo lahko predvsem dve: POMOČ PREBIVALCEM PETRINJE po katastrofalnem potresu in obdaritev socialno ogroženih prebivalcev z BOŽIČNO-NOVOLETNIMI PAKETI V Občinah Bovec, Kobarid in Tolmin.

BOŽIČNO-NOVOLETNI PAKETI

Za pripravo Božično novoletnih paketov  smo se člani Lions Kluba Kobarid Soča odločili na predlog zakladnice kluba Anice Kanalec Prešeren, za vsebino paketov pa smo člani zbrali 400€ in naredili 30 darilnih paketov. Tudi zamisel vsebine je bila predlagateljičina, pakete pa smo napolnili ssestavinami za peko prave slovenske potice, s priloženim receptom. Kartonasto embalažo je prispeval ATUM d.o.o, v vsaki občini (Bovec, Kobarid in Tolmin) pa smo razdelili po 10 paketov. Zahvala gre zakladnici Anici za idejo in organizacijo ter prostovoljcem za pripravo ter razdelitev paketov, kar je skupaj predstavljalo še 80 prostovoljnih ur.

Zamisel ni bila zgolj podariti neko vsebino, temveč je bil smisel same akcije socialno-psihološkega pomena. Obisk najranljivejših členov naše skupnosti ob predaji paketov, seveda ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, in nato druženje družin v lastnem mehurčku ob pripravi in peki potice…..to je bil pravi namen naše akcije. Odzivi in hvaležnost obdarovancev so bili enkratni, največkrat z močnim čustvenim nabojem. Zato lahko rečemo, da smo z akcijo prejemnikom paketov polepšali sicer bistveno drugačne praznike.

POMOČ PREBIVALCEM PETRINJE

Na vest o močnem potresu v Petrinji smo se člani Lions kluba Kobarid Soča nemudoma odzvali, predsednik Aleksander Kravanja pa je preko elektronske pošte in SMS sporočil pridobival soglasja članov kluba za nakazilo sredstev za pomoč prebivalcem potresnega območja. Kot je povedal predsednik Aleksander, je bil sklep za donacijo sredstev kluba sprejet korespondenčno v 23 minutah, v akciji za potres v Petrinji pa smo,poleg sklepa, da se donira iz klubskih sredstev 1.000 €, v enem dnevu zbrali še 1.400 € lastnih sredstev članov in je zakladnica 31. 12. 2020 dopoldan na Lions Distrikt 126 Hrvaška skupnonakazala 2.400 €. Po prvih informacijah so sredstva namenili za nakup bivalnega zabojnika za samohranilko s potresnega območja. V navezi smo bili tudi z našim klubom pobratenim Lions klubom Tolmezzo, ki  nas je obvestil, da so tudi pri njih sprožili širšo akcijo zbiranja sredstev za potresno območje na Hrvaškem. Tudi njim pa smo svetovali, da se povežejo neposredno z Lions Distriktom 126 Hrvaška.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 + 18 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox