Dne 28.12.2020 ob 19. uri  je Lions klub Dobrovo izvedel spletno degustacijo izbranih vin. LK Dobrovo je sicer najbolj poznan po svojem  tradicionalnem martinovanju (v živo seveda), ki se ga udeležujejo v velikem številu lioni iz celotne Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške. Žal pa tega dogodka zaradi epidemije letos ni bilo mogoče izvesti. Zato se je v klubu, kot nekakšen obliž na rano, in seveda tudi kot edina možnost,  proti koncu leta pokazala spletna izvedba degustacije izbranih vin iz Vinske kleti Dobrovo.

Zbrana sredstva bo klub namenil za pomoči potrebnim družinam iz Goriških Brd. Že pred spletnim dogodkom so člani obdarili šest gospodinjstev z bogatimi paketi s hrano in higienskimi pripomočki. Pozabili niso niti na heroje v boju s Covidom, zaposlene v Domu upokojencev Nova Gorica, enota Podsabotin. Pred prazniki so jih razveselili s prazničnimi dobrotami in seveda, kot se za praznike spodobi, s penečo Rebulo iz Vinske kleti Goriška Brda.  

Dogodek je potekal pod naslovom: Praznujemo  – praznuj in degustiraj z nami. Zakaj tudi praznujemo? Ne le zaradi božičnih in novoletnih praznikov, temveč, ker je bil LK Dobrovo pred dvajsetimi leti, 24. oktobra 2000,  vpisan V LCI.  Res pa je, da je bil klub ustanovljen že 4. junija 1999, istega leta 28. decembra pa vpisan v Ajpes in registriran kot društvo.  Ustanovni večer pa je potekal 2. junija 2001. Tako LK Dobrovo vsako obletnico 10, 15, 20 let, pravzaprav praznuje dve leti.

Spletne degustacije se je poleg članov kluba in njihovih družinskih članov  udeležilo še  kar nekaj članov drugih klubov in gostov:  Murska Sobota, Novo mesto, Ljubljana-Ilirija, Nova Gorica, Soča Kobarid, Vogrsko, Ljubljana, Konjice in Slovenj Gradec.  Udeležence je nagovoril tudi guverner D-129 Danilo Tomšič. Vsi  udeleženci so imeli pred svojimi računalniki tri prave steklenice: Penečo Rebulo, Bagueri Chardonay  in Krasno rdeče. Degustacijo je vodil glavni enolog Vinske kleti Dobrovo Darinko Ribolica. S svojim bogatim znanjem in izkušnjami je vse  popeljal od enega do drugega vina.  Po koncu uradnega dela pa je odgovarjal na zelo različna in zvedava vprašanje  udeležencev degustacije. Vprašanj kar ni bilo konca, a je prav ta možnost dodatno prispevala k uspehu dogodka. 

Srečno v letu 2021!

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

9 − eight =

Stran postavil in vzdržuje Madbox