30. novembra smo se povezali na drugem slovenskem Lions srečanju v virtualnem okolju. Blizu 100 se nas je zbralo na Teamsih in pokazalo, da nas mali co-virus ne ovira pri izvajanju humanitarnega poslanstva. Kot smo navajani iz “običajnih” Lions srečanj, smo tudi ti srečanje popestrili s posebno vsebino in na srečanje povabili gostjo, dr. Damjano Pondelek, ki je pripravila izjemno navdihujoč pogovor o delovanju in vrednotah v času negotovosti.
Dr. Damjana Pondelek, ki sicer svetuje vodstvom in kolektivom v najzahtevnejših situacijah, nas je v eni uri popeljala v premislek o našem delovanju, naših vrednotah, akcijah, sodelovanju ter medosebnem komuniciranju. Z njo se je pogovarjala članica LK Celje Mozaik, Greta Jenček. Ključno sporočilo, ki smo ga Lionsi dobili na srečanju je, da moramo Lionsi v času te epidemiološke negotovosti obdržati tisto, kar je najbolj dragoceno, naš ugled, dobro ime in zaupanje, ki smo ga gradili 30 let, pomagati pa ljudem, da obdržijo svoje dostojanstvo in premagajo težave v katerih so se znašli, ponuditi jim varnost. Dr. Pondelek nas je opomnila na nevarnosti, ki jih nosi krizni čas, pogovorili smo se kako premagovati svoje občutke, kako si tudi med seboj pomagati. Zdaj je sedaj trenutek za skupno delovanje s čim več empatije do soljudi.



V nadaljevanju srečanja so Lions klub Sežana in pomurski Lions klubi predstavili svoje uspešne aktivnosti v tem času, LK Celje Mozaik je predstavil consko akcijo, virtualni tek Tečem, da pomagam v decembru, nekaj misli o svojem delu pa so dodali tudi Lioni iz Hrvaška. Vsem udeleženkam in udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje in kličemo na (s)videnje na tretjem srečanju v virtualnem svetu, ki bo novoletno druženje 30. decembra.  

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 + 15 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox