Lions klub tako deluje tudi v jesenskem času karantene, saj se ne moremosestati v živo. Koncem novembra 2020 so na dopisni seji kluba sprejeli sklep o pomoči, ki poteka v okviru programa BOTRSTVO pod vodstvom Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

Gospa Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, sicer tudi častna meščanka Ljubljane, nam je poslala več predlogov za pomoč družinam in otrokom.

Dodala je še, da čas v katerem živimo resnično naplavlja izjemno veliko stisk otrok, mladih, družin vse Slovenije. Članice in člani kluba so se odločili za denarno pomoč za mamico samohranilko,  šiviljo iz Pomurja z devetletnim sinom, ki je bila zaposlena kot gostinska delavka. Marca je izgubila delo, plačila zanj pa ni prejela že od meseca januarja. Iskala je drugo delo, vendar ga do poletja ni zmogla dobiti. In tedaj je dobila delo v čistilnem servisu. Ki pa ga tudi že drugi mesec ni mogla več opravljati, saj so izredni ukrepi preprečili še to. Pomoči države v prvem valu izrednih ukrepov ni prejela – zato so nastajali dolgovi za osnovne življenjske stroške (stanarina, elektrika, komunalne storitve, šolske obveznosti))) grozi ji deložacija. S sinkom sta pogosto ostajala celo brez vsakega živeža, saj jo je bilo sram prositi za pomoč.

Lions klub Ljubljana Barje je nakazal za ta primer v program Botrstva 337,50 EUR, od katerih so 37,50 EUR zbrale deklice Nastja (8 let), Gabi (12 let) in Zarja Julija (11 let).

Dekleta so se popolnoma samostojno odločile, da bi v sklopu programa Botrstvo pomagale otrokom v stiski. Zato so v soboto, 7.11.2020 ob 15. uri pripravile nastop za starše in prijatelje iz ulice. Nastopile so z rolerji, z glasbeno spremljavo in po koncu programa pripravile tudi zakusko s piškoti in mafini, ki so jih naredile same. Zraven so postregle še z limonado in sokovi. Dekleta so za nastop vadile kar nekaj tednov, občinstvo pa na nastop povabile z vabili.

Veseli nas, da prostovoljski duh med mladimi ne usiha, temveč se krepi!

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen + nine =

Stran postavil in vzdržuje Madbox