V teh čudnih, ničkaj prijaznih časih je ob vsakodnevnih nespodbudnih novicah o širjenju zloglasnega virusa kar težko ohraniti hladno glavo in trezno presojo pa veliko mero strpnosti in potrpežljivosti. A se da, če se vsi potrudimo. Ni samo grožnja bolezni tista, ki ljudem otežuje življenje. Ob njej se naenkrat pojavi množica prej neznanih problemov in stisk, ki jih posamezniki ne zmorejo rešiti sami. Včasih pomaga prijazna beseda ali drobna pozornost in dan je lepši. Spet drugič je potrebna širša akcija k dobrodelnosti usmerjenih ljudi.  Delovanje vsakega kluba je usmerjeno k temu, da pomaga, kjer je pomoč potrebna. Kljub ukrepom, ki nam nalagajo omejitve druženja in gibanja glede na občinske meje, se z iznajdljivostjo in dobro organizacijo lahko veliko postori.

Enega večjih problemov nove COVID stvarnosti ta hip predstavljajo novi načini učenja na daljavo. Mnogi učenci še vedno niso ustrezno tehnično oskrbljeni, zato jim je onemogočeno uspešno sodelovanje v učnem procesu.

Na javno prošnjo ravnateljice OŠ Zg. Kungota, da z donacijo računalnikov pomagamo njihovim osnovnošolcem, se je akcije nemudoma lotil Lions klub Maribor Zarja. V hitrem odzivu in ob vsestranski pomoči podjetja Comtron  d.o.o  ki  je poskrbelo za dostavo na šolo, bodo lahko otroci že po končanih počitnicah enakovredno sodelovali pri šolanju na daljavo. Vsi računalniki so otrokom donirani v trajno last.

Članice Lions kluba Maribor Zarja bogati misel, da lahko po svojih močeh pridenejo kamenček v bolj spodbudno sliko trenutne stvarnosti. Občutek, ko lahko nekoga prijetno presenetimo in razveselimo, je nepopisno lep.

Seveda so za vse nakupe, ki jih kot klub izvedemo, potrebna denarna sredstva. Veliko jih Lions klubi zberemo z dobrodelnimi akcijami, precej pa nam jih vsako leto namenijo posamezniki in podjetja, za kar smo iskreno hvaležni. Tako lahko tudi po njihovi zaslugi pomagamo mnogim, ki pomoč potrebujejo.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen + 20 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox