Spet nas je zadelo. Verjetno si večina od nas ni znala predstavljati, da bo drug val toliko večji od prvega – krivulje rastejo, ljudje nezadovoljni, v strahu, v trpljenju, stiskah, na koncu moči … slike iz bolnišnic neprijetne, informacije naših kolegov, prijateljev iz notranjosti zidov bolnišnic, zdravstvenih domov ne vzpodbudne … A bilo je zaznati tisto željo, tisti zanos, tisto notranjo moč – BOMO, zdržali bomo tudi to. Težko je, vendar zmoremo.


Začutili smo, da lahko z našo pomočjo prvim bojnim vrstam znova pokažemo, da smo z njimi in tako vsaj malo prilijemo olje na ogenj njihovim želji, moči, vzdržljivosti, pripravljenosti pomagati sočloveku… jim vrnemo kanček energije. Obudili smo našo spomladansko akcijo »Mislimo nanje«, zbrali kontakte, zbrali energijo, izvedli nekaj klicev: »Spet bo lockdown«, sem mu rekel, razumela sva se, »jaz sem zraven,« je odvrnil. Prijatelji lionizma iz lokalnega okolja so ponovno pristopili k akciji, članom Lions kluba Novo mest so se pridružili člani Leo kluba Novo mesto in tako so v preteklih 14 dneh obiskali preko 100 zaposlenih v zdravstvu, razdelili več kot 60 pic in 150 kav, prinesli smo jim nekaj pozitivne energije in dobrih misli. In še jih bomo, če bo to potrebno v prihodnjih dneh.

Vsem, ki se v teh dneh tako ali drugače borite za življenja, ali boljši jutri vseh nas in naših najdražjih pa sporočamo: »Vzdržite. Kljub težkim situacijam, kljub temu, da vam kdaj pa kdaj tudi ne uspe, kljub temu, da delate in prenašate nečloveške napore in ste daleč od vaših najbližjih. Ne glede na vse, ste naši junaki in velika hvala za vse, kar delate za nas!«

Več na https://www.lionsklubnovomesto.si/objava/mislimo-nanje-drugic-.html

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen − eleven =

Stran postavil in vzdržuje Madbox