MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

Dragi  lioni  širom Slovenije,

Zdaj smo si  res daleč, a zato, da si bomo morda  kmalu spet bližje in da se bomo lahko  spet objeli. Dokler pa objema ni, pomaga – beseda.

Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice to zgodbo udejanja že 5 let, letos pa si jo želi razširiti. Njen cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov.

Pravi, da si vsakoletni projekt želi razširit zato,  da se čim več starostnikom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh. V Sloveniji je po domovih 21 tisoč starostnikov, zaradi covida so odrezani od svojcev, številni čutijo osamljenost, ker svojcev morda niti nimajo.

Ana nagovarja vse prebivalce Slovenije, posameznike in društva, da se akciji pridružimo. Prosi nas, da napišemo kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Na voščilnico lahko še kaj prilepite ali narišite. Da bomo v tem projektu sodelovali Lionsi kot  velika družina, je potrebno upoštevati naslednja navodila:

  • napišite 1 ali 2 voščilnici,
  • prijazno nagovori neznanca/neznanko z dobrimi željami in se podpiše : IME PRIIIME, LIONS KLUB IME,KRAJ
  • pismo do ponedeljka , 23.novembra 2020, pošljite na naslov: Zveza Lions klubov Slovenija, Prešernova 10, 1000 Ljubljana.
  • Na ovojnico napišite: ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE”, na hrbtno stran pa zapišite pošiljatelja (sebe).

Vsa naša Lions pisma skupaj  bomo predali pobudnici, gospe Ani Petrič. Naj bo naš Lions paket veeeeeeelik, naj vam pri tem pomagajo otroci, sorodniki, sosedje, prijatelji, lahko priložite kakšno majhno darilce, ki gre v ovojnico. Ana Petrič  bo prav vsako pismo s sodelavci pregledala, ga vložili v ovojnico ter nanjo napisala ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov). Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi (v njihovem  centru in tudi drugih centrih ter domovih po Sloveniji ), po potrebi bo prebrano in prilepljeno na steno. »Lahko mi verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivaj vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel«, pravi v svojem prijaznem nagovoru.

Lionsi, polepšajmo dan in podarimo nasmeh.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor