MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

AKCIJI PISANJA ČESTITK STAROSTNIKOM

Dragi  lioni  širom Slovenije,

Zdaj smo si  res daleč, a zato, da si bomo morda kmalu spet bližje in da se bomo lahko  spet objeli. Dokler pa objema ni, pomaga – beseda.

Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice to zgodbo udejanja že 5 let, letos pa si jo želi razširiti. Njen cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov. Ob koncu akcije jih je zbrala več kot 67.000. Lionsi smo jih prispevali več kot 400.

PKako se je vse začelo? Ana pravi, da si vsakoletni projekt želi razširit zato,  da se čim več starostnikom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh. V Sloveniji je po domovih 21 tisoč starostnikov, zaradi covida so odrezani od svojcev, številni čutijo osamljenost, ker svojcev morda niti nimajo.

Ana je nagovorila vse prebivalce Slovenije, posameznike in društva, da se akciji pridružimo. Prosila nas je, da napišemo kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da smo pisali na roke, črke pa so morele biti dovolj velike in berljive. Na voščilnico smo kaj lepega prilepli ali narisale.

Vsa naša Lions pisma smo predali pobudnici, gospe Ani Petrič.

Naše navodilo je bilo: Naj bo naš Lions paket veeeeeeelik, naj vam pri tem pomagajo otroci, sorodniki, sosedje, prijatelji, lahko priložite kakšno majhno darilce, ki gre v ovojnico. Ana Petrič  bo prav vsako pismo s sodelavci pregledala, ga vložili v ovojnico ter nanjo napisala ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov). Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi (v njihovem  centru in tudi drugih centrih ter domovih po Sloveniji ), po potrebi bo prebrano in prilepljeno na steno. »Lahko mi verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivaj vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel«, pravi v svojem prijaznem nagovoru.

Lionsi, polepšajmo dan in podarimo nasmeh.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five + 7 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox