Lions klub Ljubljana Barjeje Domu upokojencev Center, Tabor in Poljane v Ljubljani podaril računalniški tablici

LK Ljubljana Barje že od ustanovitve deluje pod geslom “Povezujemo generacije” . Vsako leto ima Klub dejavnosti za starejše v domovih ostarelih. V začetku letošnjega februarja je klub omogočil nastop Ota Pestnerja in plesalcev skupine Feniks na prireditvi z naslovom ” Srečno začeto je Novo leto” v Domu starejših občanov Fužine. Članica kluba je sodelovala v domovih starejših s terapevtskimi kužki.

V času korona virusa je za stanovalce domov starejših pomembno, da so povezni s sorodniki in prijatelji. Gospa Jera Grobelnik, v.d. direktorice Doma upokojencev Center, je zaprosila naš Klub za donacijo, in sicer za dve računalniški tablici, s katerima bi lahko stanovalci obeh enot komunicirali s svojci. Obe enoti sta namreč že od sredine oktobra zaprti za obiske svojcev, kot tudi za izhod stanovalcev. Zato jim bo taka pomoč trenutno dobrodošla, saj bodo stanovalci s pomočjo video povezave lahko govorili s sorodniki.

V soboto, 24. oktobra 2020, sta Aleš Polajnko in Marko Morel, v imenu Lions kluba Ljubljana Barje, predala Domu upokojencev Center dve tablici. Prevzel ju je dr. Ignacij Voje, predstavnik Doma in predsednik sveta stanovalcev enote Tabor. Zahvalil se je za darilo v imenu oskrbovancev in vodstva Doma upokojencev Center, Ljubljana. V štiriletnem bivanju v Domu je dr. Voje organiziral nekaj recitalov in glasbenih nastopov, sodeluje v razpravi o zakonu o dolgotrajni oskrbi starejših ter kot nekdanji profesor zgodovine na ljubljanski Filozofski fakulteti pripravlja zgodovinska predavanja za sostanovalce. Daljši članek o njegovem delu je bil objavljen v časniku DELO 21. oktobra letos.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × 2 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox