Lions klub Idrija aktivno deluje že sedmo leto zapored. Ves čas svojega delovanja je posebno pozornost namenjal pomoči potrebnim predvsem v lokalnem okolju. Posebnost tega delovanja je bila zlasti v tem, da smo se njegovi člani z lastnim delom angažirali pri tem in organizirali akcije, ki so dosegle široko prepoznavnost ne samo lokalnem okolju, temveč tudi širše.

Epidemija bolezni Covid-19 je Lions klubu Idrija onemogočila izpeljavo sicer tradicionalnih akcij. Zato so se letos, sicer zelo optimistično lotili načrtovanja novih ciljev, ki pa so prilagojeni tudi novim razmeram. Ko je Gimnazija Jurija Vege iz Idrije objavila poziv za pomoč šoli v obliki računalniške opreme, namenjene za potrebe izobraževanja na daljavo za učence iz socialno šibkejših okolij, so se Lionsi takoj odločili za pomoč.

Gimnaziji Jurija Vege iz Idrije so v ta namen podarili 5 prenosnih računalnikov. Upajo, da bomo s tem prispevali k olajšanju razmer in ustvarili možnosti za nemoteno spremljanje učnih procesov.

Donacijo sta ravnateljici Gimnazije Jurija Vege Idrija Karmen Vidmar pred poslopjem gimnazije danes izročila Milan Erjavec, predsednik Lions kluba Idrija in Tatjana Dizdarević, prva podpredsednica Lions kluba Idrija.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × five =

Stran postavil in vzdržuje Madbox