Začelo se je v s konvencijo v Novi Gorici, kjer ste me izvoli za guvernerko. Druženje, zabava, dobrodelnost, izobraževanje, zbor članov. Tridnevno druženje, polno mediteranskega temperamenta, nas je povezalo, nevidno, a močno. Bilo je glasno, živahno, polno čustev in energije. Pozna pomlad se je prevešala v poletje, risala se je zarja novega mandata. V zraku je lebdelo nejasno pričakovanje, in obenem, občutek velike obveze. Lenta, ki so mi jo za hec izdelale sodelavke, »Najguvernerka 2019«, je kot težek kamen sedla na srce.

Bom zmogla? Bom znala motivirati ljudi? Sem postavila previsoke cilje? Sem v kabinet povabila najboljše Lions?

Še zadnja zdravica z zlato rebulo, kozarec za spomin in že sva z Miranom sedla na hitri vlak za Milano. Naše mednarodne konvencije smo se udeležiliv izjemnem številu, ponosno smo se predstavili na paradi in s slovenskim sprejemom dokazali, da smo Slovenci izjemen narod Lionsov. Z izkazano povezanostjo med Leo in Lions člani. Hvala vsem, ki ste bili z mano.

Poletje je minilo delovno. Potrebno je bilo pripraviti podlage, da se bi jeseni lahko začel uresničevati zastavljeni program. Izbira ožjih sodelavcev, conskih predsednikov, koordinatorjev, pooblaščencev, članov odborov in komisij, se je izkazala kot odlična. Nikoli se ne bom dovolj zahvalila tej sanjski ekipi ljudi, vsem Lions, ki so, vsak na svojem področju, pomagali, da smo skupaj v veliki večini realizirali zastavljene cilje. Kljub razglasitvi epidemije Covid 19, ki je za tri mesece praktično ustavila javno življenje.

Področja delovanja v našem distriktu so pestra in raznolika. Poleg petih globalnih izzivov humanitarnosti – lakota, okolje, diabetes, slepi in slabovidni, okolje – nadaljujemo s številnimi domačimi projekti, ki pomagajo izboljševati naše skupnosti. Lions spreminjamo življenja ljudi na bolje, letos smo domačim izzivom dodali skrb za okolje, problem staranja prebivalstva in medgeneracijsko sodelovanje ter podprli gibanje Zadnja pomoč. S ponosom ugotavljam, da smo prav na vseh področjih naredili korak naprej v želeni smeri. Veliko velikih korakov, če iskreno priznam. Za to je bila potrebna volja, znanje, energija, čas in prizadevnost številnih Lions članic in članov.

Leto je polno vtisov, ki sedaj počasi sedajo na svoje mesto, a od vsega so mi najbolj ostala v spominu srečanja s člani. Biti s člani, spoznavati odlične prakse naših klubov, daje uvid v bogastvo našega lionizma. Ne glede na razdaljo, ki sem jo morala prevoziti, ne glede na uro, ko sem se vrnila domov, iz vsakega obiska sem prišla polna energije. Vaše energije. Spoznala sem izjemno pestrost delovanja naših klubov. Delujemo res zelo različno, naše delovanje smo prilagodili svojemu okolju in klubski kulturi, a vsak na svoj način bogati svoje okolje. Z dobroto in človečnostjo. Medsebojno povezani, za boljši svet. Pomagamo. 30 let.

Guvernerski dan se preveša v večer. Moje leto se izteka. Neverjetno je, kako hitro je minilo in koliko vsega se je v tem kratkem času zgodilo. Bilo je nepozabno leto s še bolj nepozabno Covid epidemijo. Kljub vsemu ocenjujem, da se bližamo zaključku izjemnega leta. A ne le jaz. Po Zboru članov sem prejela vaše številne čestitke za uspešno izpeljan mandat. Razveselila so me številna kratka in daljša pisma podpore mojemu in našemu skupnemu delu. Če sem na začetku mandata čutila vaše čestitke ob izvolitvi kot veliko obvezo, sem jih ob zaključku čutila kot zadoščenje po dobro opravljenem delu. Ko veš, da si dal vse od sebe, ne v smislu popolnosti izdelka, ker vsako stvar še vedno izboljša, temveč v zavedanju, da si se trudil zasledovati odličnost delovanja.

Hvala vsem za podporo, čas, energijo, znanje, ki ste ga vložili v to leto. In hvala mojim trem mušketirjem – Miranu, Nini in Neju, ker so razumeli.

Ponosna sem, da ste me izbrali za svojo guvernerko.

Z odličnim spoštovanjem.

Nadja Pahor Bizjak

Guvernerka 2019-20

Različnost nas bogati.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox