Leto častitljivih jubilejev 30 – 90 – 100

Pandemija korona virusa nam je preprečila, da bi letošnjo okroglo, trideseto obletnico delovanja lionizma v Sloveniji praznovali v skladu z načrtovanimi aktivnostmi. A načrte smo le časovno prestavili in našemu delovanju bomo izkazali pozornost takoj, ko bodo razmere to omogočale.

V času omejitev pa ne pozabljamo na tiste, ki so se v zgodovino našega delovanja zapisali z neizbrisnim pečatom. Za vedno!

Ustanovna članica prvega Lions kljuba pri nas LK Ljubljana, Nuša Kerševan, je v maju praznovala spoštljivo osebno obletnico, devetdeseti rojstni dan. Ob tem častitljivem jubileju je potrebno zapisati, da je trideset let aktivno preživela v lionizmu. V LK Ljubljana ves čas aktivno deluje, tudi danes, čeprav so operativne aktivnosti prevzeli mlajši člani. Ostaja najbolj zanesljiva, čvrsta vez z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije ter ključni skrbnik sodelovanja z institucijami, ki vzgajajo in skrbijo za ljudi s posebnimi potrebami. Prav sodelovanju s slepimi in slabovidnimi se je še posebej posvetila in pripomogla, da se je ne le v matičnem klubu, temveč tudi na ravni distrikta razvilo dolgoletno medsebojno sodelovanje, ki je bogatilo in plemenitilo izvajanje lionističnega poslanstva za pomoč slepim in slabovidnim.

Zato je lepo naključje tudi dejstvo, da v letu visokega osebnega jubileja Nuše Kerševan praznuje 100-letnico delovanja tudi Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. V kabinetu guvernerja je bila Nuša kar šest let pooblaščenka za slepe in slabovidne ter s svojim delovanjem oblikovala temelje dolgoročnega sodelovanja z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, ob tem pa je bila dva mandata tudi tajnica distrikta.

V Lions klubu Ljubljana se ob visokem jubileju naši Nuši, tudi nekdanji županji Ljubljane, globoko priklanjamo in ji iskreno voščimo vse najboljše in vse najlepše. Zahvaljujemo se ji za njeno delo, mentorstva, podporo, daljnovidnost in spodbude, za mostove, ki jih je zgradila in vezi, ki jih je tkala ter tako uspešno ohranjala.

Veselimo se novih projektov in Nuši Kerševan kličemo na zdravje!

Zapisala: Darinka Kamian Pavlič

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox