V  petek, 17. januarja 2020, je Lions klub Dobrovo organiziral dobrodelno predstavo v Vili Vipolže. Gostovala je igralka  Lara Jankovič z monokomedijo Poredna Vivi.

Dvorana je bila razprodana in ves izkupiček v višini 2200 eur je bil namenjen Osnovni šoli Alojza Gradnika na Dobrovem za šolski  sklad. Ta omogoča pomoč in financiranje raznih aktivnosti tudi socialno šibkim otrokom iz Goriških Brd.

Zgodba poredne Vivi je pravzaprav izpoved neke prostitutke, ki jo je vrtinec življenja potegnil v ta posel. Izpoved je sestavljena iz različnih prigod, anekdot, utrinkov, ki so se njej in tudi udeležencem, ki so se smukali okoli nje, zgodili ali so se dalj časa dogajali. Prostitutka Vivi, Tine, njena simpatija iz šolskih dni, že preminula stranka iz Italije, psihoterapevt iz Maribora, zvodnik iz Bosne, morebitne nove stranke; vse te vloge se prepletajo skozi celotno izpoved in jih je Lara vrhunsko odigrala. G

ledalci so uživali v njenih transformacijah iz ene osebe v drugo, iz enega narečja v drugega, iz enega jezika v drugega, iz ene prostaške prigode v drugo.

Po predstavi se je dogajanje preselilo v kletne prostore, kjer so ob kozarčku vina stekli pogovori o vtisih s predstave, razprave o dobrodelnosti in tudi širše razprave o življenju. Priložnost za lep večer, za srečanje in pogovore s prijatelji in znanci po novem letu.

Tekst: Miran Bizjak
Foto: Matjaž Klemenc

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox