Spoštovani Lions članice in člani,

tretjina lionističnega leta je za nami. Čeprav se klubske aktivnosti večinoma prebudijo v septembru, se distriktne priprave na novo lionistično pričnejo veliko prej. Vesela in ponosna sem, da smo skupaj vstopili v moje guvernersko leto polni lionistične energije in motivacije.  Veliko smo že naredili, verjamem, da bomo v prihodnje še več. Doletela nas je izredna čast, 18. novembra bo naš distrikt  obiskala prva ženska na čelu LCI, lanska mednarodna predsednica Gudrun Yngvadottir s soprogom. Ponosni smo, da si je svojem natrpanem urniku našla dan časa, da se sreča s slovenskimi Lions. O programu obiska in možnosti srečanja z IPIP Gudrun vas bomo seznanili naslednji teden. Vsekakor pa si želim, da se zberemo v večjem številu in počastimo izjemno žensko, karizmatično Lionko z velikim srcem in karizmo.

Gudrun bomo predstavili naše največje dosežke in cilje v prihodnje. Številne cilje smo dosegli že v prvi tretjini leta.

Z bodočimi vodstvi klubov smo se srečali na izobraževanju in predsedniški konferenci v sklopu konvencije v Novi Gorici. Leto se je pričelo s predajo funkcij in udeležbo na mednarodni konvenciji v Milanu. Preko 100 Leo in Lions članov se je udeležilo različnih dogodkov na konvenciji, kjer smo se uspešno predstavili tudi kot distrikt na mednarodni paradi in na slovenskem sprejemu.

Poletje je hitro minilo v pripravah na jesenski zagon. Največ časa in energije smo posvetili pridobivanju GDPR soglasij in vzpostavitvi strategije odnosov z javnostmi, tedenskemu obveščanju. V juliju je potekala mednarodna izmenjava tabor mladih »Catch the raibow«, Leo klubi so organizirali številne aktivnosti za otroke po Sloveniji.

Ponovno smo se srečali na prvi seji kabineta, za nami je tudi prva seja Globalne akcijske skupine. Obudili smo Dan lionizma in ponovno začutili lionizem v Šeščah. Uspešno je bilo organizirano in izpeljano izobraževanje za nove člane v Slovenski Bistrici. Želimo si, da bi se vsak nov član udeležil izobraževanja, ki je po vsebini namenjeno prav njim.

Tudi mesec november bo v znamenju izobraževanja. Od 15. do 17. novembra bo v Domžalah potekal Emerging Lions Lidership Institute, namenjen aktualnim in bodočim vodstvom klubov ter vsem, ki jih tematika zanima. To izobraževanje ni samo pridobivanje novih znanj, dobrih praks, ampak tudi izvrstna priložnost za spoznavanje lionov, delitev izkušenj in promocija vaših aktivnosti. Zato pozivam vodstva klubov k udeležbi. Konec novembra in v začetku decembra bodo na petih lokacijah po Sloveniji potekala praktična usposabljanja za delo s spletno aplikacijo MyLION, namenjena predvsem tajnikom, pooblaščencem za odnose z javnostmi in predsednikom klubov.

S septembrom je prišel nov zagon in delo po klubih je zaživelo. Na različnih sestankih, srečanjih in dogodkih smo člani kabineta obiskali že kar lepo število klubov. Opazna je velika pestrost v delovanju klubov in klubi se razlikujete po svojem delovanju, srčnost, s katero delujete v ožjih in širših okoljih, pa je skupna vsem. Druži nas »blagovna znamka« Lions, skupno poslanstvo, cilji, načela in vizija.

Smo člani največje humanitarne prostovoljske organizacije na svetu. Sodelujemo s sosednjimi in drugimi evropskimi distrikti in čeprav smo majhen distrikt, smo med Evropskimi  Lions  dobro prepoznavni.  Zato si že sedaj rezervirajte 18. november za srečanje z prvo žensko predsednico mednarodne Lions organizacije.

Cenjeni Lions člani in članice, s ponosom spremljam delovanje naših klubov. Želim vam uspešno delo ter veliko zadovoljstva ob vašem Lions delovanju.

Srečno!

Nadja Pahor Bizjak, guvernerka

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox