Za nami je tradicionalno Martinovanje v organizaciji Lions Kluba Dobrovo. V vinski kleti Brda smo člani kluba postregli sto petdeset gostov, med njimi lionse iz desetih Lions klubov v Sloveniji in zamejstva.

Narezali smo odličnega pršuta in v pokušino ponudili oljčno olje, ki ga pridelujejo naše članice in člani. Nato je najprej zadišalo po vročih juhah in mineštrah, kakršne so kuhale naše babice. Slastne glavne jedi so bile večinoma takšne, kakršne strežejo na martinovanjih. Raznovrstne sladice, palačinke z domačimi marmeladami in pečen kostanj pa so zaokrožile našo zares pestro ponudbo, ki je razveselila naše obiskovalce.

Osrednji del Martinovanja je bil zabijanje pip v sode, v katerih je zorelo letošnje vino. Pri tem opravilu nas je spretno vodil direktor kleti Silvan Peršolja, član našega društva. Iz sodov so pritekla vrhunska vina in okusili smo Rebulo, Muškat, Chardonnay, Sauvignon in druga vina. Ob prijetni glasbi smo se zavrteli in plesali dolgo v noč.

Z mladostjo in prešernostjo so dvorano napolnili mladi Leoti, ki so s svojo radoživostjo obogateli prijeten večer.

Organizacija Martinovanja je osrednja prireditev našega kluba. Priprava, organizacija in izvedba nas članice in člane kluba na poseben način poveže in pod taktirko naše Hedvike Jelinčič združi v harmonično delujočo skupino s pomembnim ciljem: zbrati donirana finančna sredstva, da bi jih lahko delili otrokom in ljudem Goriških Brd in širše skupnosti, ki našo pomoč potrebujejo. Tudi tokrat nam je uspelo.

Posebna pozornost našega kluba velja mladim, zato smo mladim glasbenikom in plesalcem uvodoma omogočili predstavitev. Spremljali so jih starši in domačini, s katerimi smo ob dobrem pršutu poklepetali. Zaupali so nam, da so veseli v Goriških Brdih delujočega Lions kluba, ki ni zaprta skupina ljudi, temveč odprta in spoštovana v lokalni skupnosti. Da smo pri svojem delu uspešni, je naša guvernerka Nadja Pahor potrdila s podelitvijo priznanj najzaslužnejšim članicam in članom Lions kluba Dobrovo.

Pripravila: Liana Kalčina, predsednica LK Dobrovo
Foto: Matjaž Klemen
c

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox