Lions klub Celje Mozaik je dobrodelni ženski Lions klub, ki si po svojih najboljših močeh in na različne načine prizadeva pomagati ranljivejšim skupinam v stiski. Delujejo že 22. leto, in v vseh teh letih so med Celjani postale prepoznavne prav po stojnicah, ki jih pripravljajo ob različnih priložnostih. Na leto jih pripravijo od tri do pet.

V soboto dopoldne od 8.00 do 12.00 ure so tako pripravile dobrodelno Martinovo stojnico, kjer je dišalo po domačem pecivu in drugih sladkih dobrotah iz kuhinj naših članic, saj so prepričane, da se k Martinovi pojedini in mlademu vinu prileže tudi kaj sladkega. Na stojnici je bilo na voljo več kot dvajset različnih vrst peciva, zavitkov, pit ter kruha z drožmi, pekle so cesarski praženec s karamelno omako, na voljo pa so bile tudi domače marmelade različnih okusov.

Tokratna zbrana sredstva z dobrodelne Martinove stojnice (372 evrov) bodo celjske lionke namenile otrokom z Aspergerjevim sindromom.  To je oblika avtizma, vseživljenjsko stanje, ki se kaže v tem, kako posameznik razume svet okoli sebe, procesira informacije in vzpostavlja odnose z drugimi ljudmi. Ti otroci so pogosto nadpovprečno inteligentni, imajo pa težave s socialno komunikacijo in socialno interakcijo ter na področju fleksibilnosti mišljenja. Srečujejo se z najrazličnejšimi in zelo hudimi težavami, predvsem tudi s popolno socialno izključenostjo.

Obstajajo programi, kjer jim je mogoče zelo učinkovito pomagati, vendar so v veliki meri samoplačniški, ne podpira jih niti lokalna skupnost niti država, te pomoči pa si nekateri starši ne morejo privoščiti. Zato smo se povezali s Centrom za pomoč otrokom in staršem Žalec, ki te programe zelo uspešno izvaja že nekaj več kot 10 let. Sredstva bomo namenili tistim otrokom z Aspergerjevim sindromom, ki jim starši sami ne morejo plačati ustreznih terapij.

Ob tej priložnosti se želimo iskreno zahvaliti vsem, ki so nas v soboto obiskali in s svojim prostovoljnim prispevkom pomagali soljudem v stiski, še zlasti pa podjetju Biro Ogis d.o.o., ki nam ob naših dogodkih vedno brezplačno daje na voljo paviljon za našo stojnico, ter Mestni občini Celje za dovoljenja in podporo ob naših dogodkih.

Pripravila: Greta Jenček

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox