Člani Lions kluba Ljubljana so skupaj z Leo klubom Ljubljana v začetku oktobra v Cankarjevem domu že dvaindvajsetič organizirali Veliki dobrodelni Lions ples in skupaj z gosti ter donatorji zbrali nekaj več kot 13.300 evrov za organizacije in posameznike, ki zaman prosijo za institucionalno pomoč, ki jo nujno potrebujejo za človeka dostojno življenje in čim večjo vključenost v družbo.

Lions klub Ljubljana, prvi tovrstni klub v Sloveniji in tudi v nekdanji skupni državi, bo maja 2020 praznoval 30 let delovanja. Z Velikim dobrodelnim Lions plesom so slovenski člani največje dobrodelne prostovoljne organizacije na svetu tudi formalno vstopili v leto praznovanja, ki bo svoj vrhunec doseglo na Lions konvenciji v Ljubljani, maja 2020. Četudi čas klasičnim plesnim dogodkom ni naklonjen, se je dobrodelnega večera udeležilo 170 dobrosrčnih ljudi, ki so s svojimi donacijami za večerjo, dobrodelnim nakupom spominskih daril, s srečelovom in s podporo donatorjev zbrali dobrih 13.300 evrov.

Lions klub Ljubljana je že na samem plesu podelil skupaj 7000 evrov, in sicer Centru Iris, za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana, CUDV Dolfke Bošjančič iz Drage pri Igu, Društvu gluhoslepih Slovenije DLAN iz Ljubljane ter Zavodu Pod strehco iz Ljubljane za tople obroke. Dobrih 3000 evrov bodo člani LK Ljubljana podelili preko leta posameznikom v stiski.

Člani Leo kluba Ljubljana so s pomočjo srečelova zbrali rekordnih več kot 3.000 evrov, ki jih bodo namenili mladim s težavami vida ali drugimi ovirami, ki jim preprečujejo aktivno vključenost v družbo, s socialnimi težavami in mladim s posebnimi potrebami.

Glasbeni takt je ta večer plesu dajala Nuša Derenda, ki so se ji na odru pridružili tudi Luka Markus Štajer, Flora Ema Lotrič in mlada, slepa pevka Mia Koritnik. Dogodek je povezoval Klemen Bunderla.

Lions in Leo klub Ljubljana se zahvaljujeta vsem donatorjem večera, posebna zahvala pa gre podjetjem: Ruska dača, Sidercom, Verum, Farmedica, Vivo Catering, Slaščičarna Zvezda, Pivovarna Laško Union in Petre.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox