“Ko vas takole nasmejane gledam, mi je še topleje pri srcu, ker vem, da smo se dobro misleči, tu pod Trško goro zbrali, skorajda iz cele Slovenije – Od Goričkega do Pirana!” tako je zbrane na 7. dobrodelnem pohodu na Trško goro pozdravil predsednik Lions kluba Novo mesto Denis Janc, ki ni mogel skriti navdušenja nad množico udeležencev, prijateljev in podpornikov delovanja Lions kluba Novo mesto. Prav ti so namreč ključni, da osrednja akcija našega kluba vsako leto doseže svoj namen.

Letos smo se pohodniki na Trško goro podali z namenom zbrati sredstva za tri skupine pomoči potrebnim – dijakom Šolskega centra Novo mesto, ki prihajajo iz socialno šibkih družin in nadarjenim, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti, Domu starejših občanov za pomoč pri nakupu izkašljevalnika ter Društvu brez nasilja za program Varna hiša NM.

Na pohodu so se nam pridružili tudi predstavniki vseh treh organizacij: Štefan David ter Zlatka Kocjan iz Šolskega centra Novo mesto, Milena Dular iz Doma starejših občanov ter Natalija Petakovič iz društva Življenje brez nasilja. Vsi so se strinjali, da bodo zbrana sredstva (vsa sredstva bodo namenjena zgornjim trem obdarovancem) njim ali njihovim varovancem pomembno pripomogla pri izvedbi zadanih aktivnosti oz. nakupu pripomočkov pripomogel k večji kakovosti njihovega življenja.

Prijetno je bilo slišati izjavo ga. Zlatke Kocjan, da se dijaki, kateri so bili prejemniki pomoči našega kluba v kateri izmed preteklih akcij, radi spominjajo, kako so jim prejeta sredstva olajšala vsakdan in tudi omogočila premik na bolje v prihodnosti. 

Veseli smo, da se sedaj že tradicionalnega pohoda udeležijo tudi pretekli obdarovanci in prejemniki sredstev, ki smo jih obdarili v preteklih 6-ih pohodih. Letos sta se tako pohoda med drugimi ponovno udeležila Zlato Cigič, ki svoje znanje o Braillovi pisavi uspešno deli naprej znotraj Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto, in tetraplegik Gregor Glavan iz Žužemberka, ki smo mu leta 2013 omogočili nakup invalidom prilagojenega avtomobila. Gregorjeva mama pa je ponovno poskrbela, da so udeleženci okusili dobrote, ki prihajajo izpod njenih rok in izražajo ljubezen ter hvaležnost do vseh, ki so njima in drugim obdarovancem z dobrimi deli pomagali do prijetnejšega vsakdana.  

Liona Jani Muhič ter Vladimir Bahč ml. pa sta z udeleženci letošnjega dobrodelnega pohoda delila še en pomemben mejnik kluba, in sicer da se projekt Donirana hrana v začetku prihodnjega leta širi na vse okoliške občine oz. občine na območju UE Novo mesto. Dan smo zaključili ob zvokih harmonike, prepevanju Slakovih pesmi ter okusnem kostanju.

Pripravil: Primož Pibernik

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox